Sportiskola szakosztályai

Tenisz

tenisz szakosztaly rollup press 370    cimer
tenisz szakosztaly 1 

                                                                  SZAKÁGVEZETŐ:

SZOÓ DÁNIEL

EDZŐK:

SZOÓ DÁNIEL

VARGA EDINA

A Szombathelyi Sportiskola Tenisz Szakosztály 2000 óta működik. Egy edzővel, Bogárné Szabó Éva vezetésével és 4 gyermekkel indult meg a teniszműhely működése, melynek célja az utánpótlásbázis kiépítése, illetve a szabadidős sportolók egészséges életre nevelése.

2001 tavaszán Taróczy Balázs elindította a mini-tenisz programot Magyarországon. A Sportiskola tenisz szakosztálya 2001 októberében 10 óvodás korú gyermekkel megkezdte a mini-pályás, puhalabdás teniszoktatást.

 

2003-ban bevezették Magyarországon az Országos Iskolai Mini-tenisz Bajnokságot. Már az első bajnokságon részt vettünk, és azóta minden évben bajnoki címet is szerzünk. Eddig háromszor mi rendeztük meg ezt a nemes versenyt (2009,2010,2012). Közben edzőink létszáma háromra bővült, Sághy Lászlóné folytatta az óvodás korú gyermekekkel a teniszfoglalkozást. A szakosztály létszáma szépen nőtt, így 2005-ben újabb edzővel bővültünk. Horváth Gabriella a szabadidős teniszezőket edzette, az óvodásokat Sághy Lászlóné, a mini-tenisz versenyzőket Szabó Hajnalka, és a vezetőedző a korosztályos versenyzőkkel foglalkozott. 2000-2006 között Bogárné Szabó Éva, 2006-2012 között Donázyné Krisztik Anikó és 2013-tól Szoó Dániel.

2016-ban az edzői garnitúra kissé átalakult. Így jelenleg a különböző korosztályú versenyzőkkel Szoó Dániel foglalkozik, aki egyben a szakosztályvezetői feladatokat is ellátja. Varga Edina elsősorban a szabadidős teniszezők oktatását látja el, míg Serman Dóra az óvodás és kisiskolás korú gyermekek edzéseit irányítja.

Szakosztályunk az iskolai teniszprogram keretein belül a Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolával tart fenn kapcsolatot. Varga Edina vezetésével, a mindennapos testnevelés lehetőségét kihasználva az első négy évfolyamon a tenisz alapjaival ismerteti meg a gyerekeket.

Tenisz kép 600

A Nemzetközi Tenisz Szövetség 2007-ben indította el a Play & Stay (Játsz és maradj) kampányt a tenisz népszerűsítése érdekében a kezdő gyerekek és a felnőttek körében. A Play & Stay az első nemzetközileg összefogott egységes program. Szakosztályunk az elsők között csatlakozott a programhoz. A program lényege, hogy a lassú labdák és a kisméretű pályák használatával a játékkészség gyorsabban kialakul, és ezáltal a tenisz könnyebbé és élvezetesebbé válik mindenki számára.

Egyaránt várjuk a kisiskolásokat és a felső tagozatos diákokat játékos edzéseinken, melyek a természetes mozgásokra épülnek, alkalmazkodva az életkori sajátosságokhoz. A teniszedzések játékosan fejlesztik az ügyességet, a labdaérzéket, a láb-, kézkoordinációt, a térérzéket és a gyors reakcióképességet.

A foglalkozások időtartama hetente kétszer 55 perc. Kis létszámú foglalkozásokat tartunk, egy időben max. 8 fő részvételével. Szeretettel várunk 5 éves kortól minden érdeklődőt a Sportliget teniszpályáin.

A Play & Stay módszerrel bárki megtanulhat teniszezni. Gyönyörű környezetben, a Sportligetben várjuk az érdeklődő felnőtteket is, akik akár edzővel, akár gyermekükkel vagy barátjukkal szeretnének rendszeresen sportolni.


   si 780

 

 

Tovább a kategóriában: « Úszás Férfi kosárlabda »

Oldalainkat 62 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok