Sportiskola szakosztályai

racketlon 100x60

Sákovics sikerek

FANTASZTIKUS SÁKOVICS SIKEREK A PÁROS RACKETLON VILÁGBAJNOKSÁGON

PÁROS RACKETLON VB

NUSSLOCH, NÉMETORSZÁG

2018.05.10-11.

Két nap, három kategória, tíz mérkőzés, húsz pályán töltött óra, két VB arany és egy ezüst. Ezek Sákovics Péter VB szereplésének adatai.

A szombathelyi racketlonos eredetileg csak a +50-es kategóriában tervezte indulását, de a prágai versenyen a csehek legjobbja rávette a +55-ben való indulásra majd az utolsó pillanatban a magyar Nándori Levente kérte fel partnernek a +45-ös kategóriában. Mindez előre vetítette a sérülés lehetőségét, az eredménytelen szereplést is a rengeteg mérkőzés miatt. Ehhez képest Sákovics pályafutásának legeredményesebb VB-jét produkálta úgy, hogy a +50-es kategória döntőjét meccslabdáról veszítették el.

Eredmények:

A +45-ben egy német párost, majd egy német-svájci duót kellett legyőzni a racketlon sportban már most legendának számító Nándori Levente- Sákovics Péter magyar párosnak. Nos, az előbbit +15, az utóbbit pedig +19 ponttal győzték le és jutottak be a döntőbe, ahol egy finn-holland egység várt rájuk. A döntő:

                                               Asztalitenisz Tollaslabda Squash Tenisz                                                      

 HUNLevente Nándori          +20            21-13          15-21           21-15      14-2 
 HUNPeter Sákovics 

  NEDTaavi Suorsa
 FINJuho Vuorinen 

A +50-ben Sákovics a soltvadkerti Károlyi Tiborral indult és a döntőbe vezető úton elsőként egy dán párost 13 ponttal, majd egy németet pedig 9 ponttal ejtett ki a versenyből és ez már finálét ért, ahol a svédek legjobbjaival kellett megküzdeni. A magyar duó hektikusan játszott, de Sákovicsnak ez volt a tízedik meccse, aznap pedig a harmadik döntője és itt már a fáradás jegyeit lehetett látni. Ennek ellenére szenzációs tenisszel ledolgozták a hátrányt és meccslabdához jutottak, de az ellenfél adogatott. Az első adogatás háló, majd a második remegős, keretes szerva a vonalon megcsúszik és ezzel oda a triplázás lehetősége is.

A döntő:

                                                               Asztalitenisz Tollaslabda Squash Tenisz

 SWEMagnus Edby             +2               18-21 21-11            21-13     7-20              
 SWEPeter Söderström 

  HUNTibor Karolyi
 HUNPeter Sákovics 

A +55-ös kategóriában a csehek legjobbja volt Sákovics partnere, aki nagyon jól kiegészítette a szombathelyi racketlonost kiváló tollaslabdájával. Ebben a korosztályban két svéd és egy német párost kellett legyőzni a világbajnoki döntő eléréséhez és ezt magabiztosan produkálták is.

A másik ágon a németek legjobbja, Sákovics nagy riválisa várt a magyar cseh duóra, ami nagy meccset ígért. A nézőknek nem kellett csalatkozniuk, mert minden számban minden ponttért ádáz harcot folytattak a felek. A döntő:

Asztalitenisz Tollaslabda Squash Tenisz

 CZERichard Hobzik [2]                    +2               11-21 21-10            23-25     21-18  
 HUNPeter Sákovics 

 GERJoachim Gersdorf [1]
 GERFrank Kleiber 

Ezzel a két VB arannyal Sákovics Péter immár 11 világbajnoki címet tudhat magáénak, a VB ezüstérmek száma pedig 12-re duzzadt a 3 VB bronz a 2 EB arany és 1 ezüst mellett.

 

Oldalainkat 20 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolódó cikkek

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok