Sportiskola szakosztályai

Tájékoztató és utasítás járványügyi helyzet idejére

Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola

Nonprofit Kft.

Tájékoztató és utasítás járványügyi helyzet idejére

Tisztelt Érintettek!

A koronavírus fertőzés megelőzése érdekében tett intézkedések a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. által üzemeltetett Aréna Savaria területén és a telephelyeken az alábbiak szerint betartandók:

 1. Az intézmény dolgozói, bérlői, sportágak képviselői tartózkodjanak a külföldi utazástól, amennyiben erre sor kerül, az utazást megelőzően az érintett személy köteles azt e-mailen jelezni a munkáltatójának (üzemeltetőnek), az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, a célország(ok), továbbá az ott tartózkodás időtartamának megjelölésével. Külföldi tartózkodás esetén a hazaérkezés tényét is e-mailen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell jelezni, amelyet követően 14 naptári napig az érintett fél, dolgozó, bérlő, sportág képviselője nem állhat munkába (bérlő az intézmény területére nem léphet be). Az ezzel kapcsolatos munkáltatói intézkedést (szabadság elrendelése), a munkáltatói jogkör gyakorlója (bérlők, egyesületek esetében saját hatáskör) a hazaérkezést követő első munkanapon megteszi. A dolgozó köteles a 14. napon e-mailben nyilatkozni arról, hogy a koronavírus vonatkozásában tünetmentes, amely a munkába állás feltétele.
 2. Az intézmény bejárati ajtajának és egyéb (öltözők, irodák, aula, sűrűbben használt, zárt közösségi terek stb.) használati helységeinek fertőtlenítése naponta szabályozott keretek között többször elvégzésre kerül.
 3. 2020. március 11-től a rendezvények és mérkőzések, versenyek törlésre, halasztásra kerülnek. Erről tájékoztatást az Üzemeltető vár az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. A változott bérlői foglalások időrendjéről értesítést küldünk minden érintett fél részére (egyesület, iskola, munkatársak).
 4. Amennyiben bármelyik munkatárs, bérlő és alkalmazottai, egyesületek tagja észleli magán, vagy a vele egy háztartásban élő személy bármelyikén a koronavírus ismert tüneteinek bármelyikét, úgy a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrendelt kell követni (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten) azzal, hogy a tünet észlelését haladéktalanul be kell jelenteni a munkáltatónak, üzemeltetőnek elektronikus úton, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, és szigorúan tilos az intézmény területére belépni!
 5. Amennyiben bármelyik érintett fél, munkatárs, bérlő (és alkalmazottai), egyesület tagja munkavégzés közben észleli magán a koronavírus bármely tünetét, úgy az intézményt haladéktalanul, másokat legkevésbé kitéve a fertőzésnek, el kell hagyni, lehetőleg tömegközlekedési eszköz igénybevételének mellőzésével haza kell menni, utána a háziorvost telefonon kell felhívni és a diagnózist a munkáltatóval közölni.
 6. Kérjük a érintetteket, hogy lehetőség szerint a munkába járást a tömegközlekedési eszközök mellőzésével oldják meg (gyalogosan, kerékpárral, saját gépjárművel, stb.).
 7. A munkába történő megérkezést követően mindenki számára kötelező a protokoll szerinti alapos kézmosás, azzal, hogy a mosdókban, egyidejűleg legfeljebb 2 személy tartózkodhat, a biztonságos 1 méteres védőtávolság betartásával.
 8. Mindenkinek törekedni kell, hogy a munkahelyen belül az emberi érintkezések számát minimalizálja!
 9. Kérjük a hagyományos köszönési formák mellőzését (pl: kézfogás, puszi, stb.)
 10. A személyszállító lift(ek) használatára vonatkozó szabályozás: egyszerre, egy időben maximum 2 személy használhatja a liftet.
 11. Az Aréna Savaria földszinti és 2. emeleti tea konyhájában egy időben egyszerre egy személy tartózkodhat, azzal, hogy e helyiségek étkezésre nem használhatók.
 12. A munkavégzés,  külső személyekkel a kapcsolattartás elsődlegesen az infokommunkációs eszközök igénybevételével történhet.
 13. Mindenki számára kötelező az irodák, előterek, egyéb nyílászáróval rendelkező zárt közösségi helyiségek legalább óránként, 2-5 percben történő, alapos átszellőztetése.
 14. Egyeztetések legfeljebb 10 fő részvételével szervezhetők. Az egyeztetésre – különösen, ha külső fél is részt vesz rajta -, külön erre a célra kijelölt helyiséget kell használni. A megbeszélésre használt helység – 2. emeleti VIP terem -, olyan lehet, ahol a szellőztetés lehetősége és a résztvevők 2 méter távolságban történő elhelyezése biztosított. A megbeszélésen résztvevők számára kötelező a protokoll szerinti kézmosás, és a helyiség használata előtti és utáni szellőztetés, 2-5 percig.

Az Aréna Savaria területén belül és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. valamennyi tagintézményében telephelyén kérjük kötelező jelleggel az alábbi, higiénés szabályok szigorú betartását:

 • köhögéskor, tüsszentéskor papír zsebkendővel kötelező a száj és az orr eltakarása, szükség esetén könyökhajlatba történő köhögés, tüsszentés;
 • a használt zsebkendőt el kell dobni vagy el kell tenni;
 • mindenki gyakran mosson kezet, különösen orrfújás után.
 • ÁNTSZ engedélyezett fertőtlenítőszerek, kéz és egyéb tisztítószerek használatának emelt szinten tartását, Biztonságtechnikai adatlapok feltöltése mellett.

Kérjük, amennyiben az intézményben a koronavírussal kapcsolatban bármilyen rendkívüli esemény történik, és az munkáltatói és/vagy üzemeltetői döntést igényel, vagy kérdés merül fel, arról az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen azonnali hatállyal tájékoztatást adni vagy egyeztetést kezdeményezni!

A koronavírussal kapcsolatos információk a https://koronavyrus.gov.hu/ weboldalon találhatóak.

A mai naptól, azaz 2020. március 13-tól az Aréna Savariába történő belépés korlátozódik! A Sportolói bejáraton belüli zárt térben tartózkodni, csoportban várakozni nem lehetséges! Edzésre csak az edzésidőt megelőző 25 percen belül lehet belépni, az erre kijelölt öltözőt igénybe venni, majd edzést követő 30 perc múlva azt elhagyni! Konditerembe csak érvényes bérlettel lehet belépni és 1,5 óra időtartamban azt használni.

A napi nyitva tartás változtatásának jogát fenntartjuk.

A mindenki érdekében meghozott intézkedések kötelező érvényűek, a fentiek betartását és az együttműködést köszönjük!

Jelen intézkedés visszavonásig érvényes!                                         Szombathely, 2020. március 13.

                                                                                                          Leidli Géza

                                                                                                          ügyvezető

                                                                                              Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola

                                                                                                                 Nonprofit Kft.                      

Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolódó cikkek

Közérdekű adatok

Kapcsolat

 •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
 •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
 •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
 •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok