Sportiskola szakosztályai

Két szenzációs érmet nyertek a SZAK-Sportiskola versenyzői az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon

A budapesti - mostanra már nagy hagyományokkal rendelkező - Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon ebben az évben serdülőknek is rendeztek versenyt, az Angyalföldi Sportközpontban. A SZAK-Sportiskola ezúttal 4 újonc versenyzőt nevezett a csaknem 20 országot felvonultató eseményre. Minden játékos csak a saját korcsoportjában és csapatban indulhatott. Egyéniben U11-es és U13-as, csapatban csak U13-as korhatárok voltak.

A SZAK-Sportiskola leány csapata bravúros teljesítménnyel arany érmet szerzett a 33 együttest felvonultató mezőnyben. Molnár Liza és alkalmi partnere Singeozean Cristina (ROM) a csoport selejtezők után Ukrajna E-t 3-0-ra, Sdushor Minsket 3-re, majd az elődöntőben Litvániát 3-2-re verte. A döntőben Ausztria A csapatát győzték le a lányok kiváló játékkal 3-1-re. Érdekesség, hogy Magyarország A és B válogatottja még érmet sem tudott szerezni!

A másik érmet a még csak 10 éves Gergely Márk szerezte az U11-es egyéni versenyszámban. Francia és osztrák ellenfelet győzött le fiatal játékosunk a főtáblán, és csak az elődöntőben szenvedett vereséget az 1. helyen kieme.t francia BOSSIS Axellel szemben. Márk bronz érme azért is kemelkedő, mert még jövőre is ehhez a korosztályhoz tartozik.

Szép eredmény, hogy a legjobb 16 között végzett a SZAK-Sportiskola fiú csapta (Gergely Márk, Poór Balázs) az U13-as mezőnyben.

A 16 közé jutásért kapott ki egyéniben Poór Balázs és Molnár Liza az U13-as korosztályban, Mindketten óriási csatában, 3-2-re maradtak alul az egy évvel idősebbek között.

Szarka Gábor nem jutott tovább a slejtező csoportjából az U11-ben. A vigasz ágon a legjobb 8-ba tudott bekerülni.

Az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokság jegyzőkönyvei:

http://minicadet.ppong.hu/hu/

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolódó cikkek

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok