Sportiskola szakosztályai

ÁTADTÁK A MEGÚJULT SPORTLIGETET

2019. OKTÓBER 11., 19:25

A város egyik legkedveltebb rekreációs övezete új épületekkel és pályákkal bővült, ahol minden korosztály megtalálja a neki tetsző sportolási lehetőséget modern, 21. századi környezetben. A beruházás értéke 1 milliárd 155 millió forint volt, amelyet TOP-forrás biztosított.

Már birtokba vették a fiatalok a megújult tenisz- és futballpályákat, valamint a színes műanyag borítású kosárlabdapályát is.

Klis Hanna

"Az oladi iskolába járunk, és ott Ilona néninél kosarazunk, nagyon vártuk, hogy itt legyen ez a pálya, kész legyen, és jöhessünk. Remélem, hogy tesiórákon is lesz rá lehetőség, hogy kijöhessünk."

Szalai János - testnevelőtanár

"Egész évben szerintem délutánonként is ki fogják használni a diákok, rengeteg közeli iskola van, én is mindenkit arra biztatok, hogy jöjjenek ki, és játszanak ezen a szép pályán."

A pályákat térköves sétány köti össze. Elkészült a központi parkoló és az új klubház, ahol kulturált öltözők, szociális helyiségek, büfé és sportszerkölcsönző várja a sportolókat. A terület másik végében görkorcsolyapályát építettek, itt akár nemzetközi versenyeket is lehet majd rendezni.

Boros Flóra

"Nagyon jó, jó gyorsan lehet rajta mennni, jók a kanyarok is benne. Nekem tetszik."

Az átadó ünnepségen a szombathelyi kötélugrók tartottak bemutatót, majd Puskás Tivadar beszélt a sport fontosságáról. Hosszan sorolta az elmúlt évek fejlesztéseit a Haladás Sportkomplexumtól az uszodán át a teniszcentrumig.

Puskás Tivadar - polgármester

"A sport maga az, amely az egészséget elősegíti, az egészségnevelést elősegíti. Ezért nekünk városvezetőknek az az egyik fontos feladatunk, hogy a sportolási lehetőségeket bővítsük."

Hende Csaba országgyűlési képviselő kiemelte, hogy ez a fejlesztés is a szombathelyiek egészsége érdekében történt. A város új rekreációs övezettel bővült, amely ideális hely a tömeg- és szabadidősport számára. 

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság

"Nagyon fontos, hogy az iskolák is ki tudnak látogatni sportnapokra, ajánlom is a kollégáknak, hogy használják ki a lehetőségeket, hiszen ennyi sportágat felvonultatva egy helyen, láttuk, hogy milyen létesítményekkel gazdagodott, Szombathely olyan központtal lett gazdagabb, ami szinte Magyarországon is egyedülálló."

Felnőtt játszótér, sakk- és pingpongasztalok, petanque pálya, valamint mászófalak is helyet kaptak a megújult sportligetben. Külön piknikező területet is létrehoztak.

video link: https://youtu.be/KPfzn_1EM0A

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolódó cikkek

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok