A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Szmolek Emánuel világbajnok

WAKO Európa-bajnokság Szlovénia

Sportiskola szakosztályai

Okleveles oktatókkal, edzőkkel gyarapodott a magyar sport

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. által szervezett egyéves kurzus résztvevői többek között sportpedagógiai, sportpszichológiai, anatómiai és edzéselméleti ismereteket sajátítottak el, hogy aztán szakmai tudásukkal még sikeresebbé tegyék a különböző sportágakat.

Indul a támadás, robognak a lányok a kapu felé, aztán a pontos oldalpasszok után az akció végén az alsó sarokban landol a labda. Látszólag egyszerű sportágnak tűnik a kézilabda, azonban egy sikeres csapat precíz, pontos játékának megkomponálásához a lehető legalaposabb szakmai felkészültség szükségeltetik. Jól tudják ezt azok a hallgatók, akik a szombathelyi sportiskola egyéves sportoktatói képzésén részt vettek.

Marton Klára - oktatásszervező, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.
"Összesen a sportoktatóknak 5 kötelező modult kellett teljesíteniük, közben természetesen voltak évközi beadandó dolgozatok, illetve tesztekre került sor: Elméleti és gyakorlati szakmai ismereteket szereztek. Úgy gondolom, hogy oktatók tekintetében elég magas színvonalat sikerült elérnünk."

Az intézmény februári OKJ-s sportoktatói képzésének szakmai vizsgáját követően heten szereztek sportoktatói bizonyítványt kézilabda, testépítés-fitnesz, úszás és karate sportágakban. (06:21-) Szabolcs István karate sportoktatói oklevelet szerzett, 10 éve űzi ezt a küzdősportot. Célja, hogy szakmai tudásával nevelőegyesületét segítse. A sikeres vizsgázók kedden vehették át oklevelüket.

Szabolcs István Gergely - karateedző
"Gyakorlati síkon azt mondanám, hogy egy nagyon széles körű gyakorlatban alkalmazható módszerrendszert sikerült megtanulnom. Elméletben pedig egy nagyon sokrétű tudást sikerült megszerezni, ami egyrészt nagyon alapos volt, mindegyik a maga területén, ráadásul vizsgára készülvén azzal szebesültem, hogy az egész egy egésszé áll össze."

A tavaly januárban indult képzési csoportból tizen ez év júniusában szerezhetnek OKJ-s sportedző bizonyítványt. Az intézmény ősztől folytatja sportedző és sportoktató OKJ-s képzését. Ezzel kapcsolatos további információ a www.
szombathelyisport.huhonlapon található.

forrás:sztv.hu

Oldalainkat 155 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak