4 bronz érmet szereztünk Siófokon

A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Horváth Zoltán Kosárlabda Emlékmérkőzés

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Mercs Abigél III. a junior görkorcsolya EB. váltóban

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Szurkoljunk együtt Dévai Boginak

Sportiskola szakosztályai

Okleveles oktatókkal, edzőkkel gyarapodott a magyar sport

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. által szervezett egyéves kurzus résztvevői többek között sportpedagógiai, sportpszichológiai, anatómiai és edzéselméleti ismereteket sajátítottak el, hogy aztán szakmai tudásukkal még sikeresebbé tegyék a különböző sportágakat.

Indul a támadás, robognak a lányok a kapu felé, aztán a pontos oldalpasszok után az akció végén az alsó sarokban landol a labda. Látszólag egyszerű sportágnak tűnik a kézilabda, azonban egy sikeres csapat precíz, pontos játékának megkomponálásához a lehető legalaposabb szakmai felkészültség szükségeltetik. Jól tudják ezt azok a hallgatók, akik a szombathelyi sportiskola egyéves sportoktatói képzésén részt vettek.

Marton Klára - oktatásszervező, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.
"Összesen a sportoktatóknak 5 kötelező modult kellett teljesíteniük, közben természetesen voltak évközi beadandó dolgozatok, illetve tesztekre került sor: Elméleti és gyakorlati szakmai ismereteket szereztek. Úgy gondolom, hogy oktatók tekintetében elég magas színvonalat sikerült elérnünk."

Az intézmény februári OKJ-s sportoktatói képzésének szakmai vizsgáját követően heten szereztek sportoktatói bizonyítványt kézilabda, testépítés-fitnesz, úszás és karate sportágakban. (06:21-) Szabolcs István karate sportoktatói oklevelet szerzett, 10 éve űzi ezt a küzdősportot. Célja, hogy szakmai tudásával nevelőegyesületét segítse. A sikeres vizsgázók kedden vehették át oklevelüket.

Szabolcs István Gergely - karateedző
"Gyakorlati síkon azt mondanám, hogy egy nagyon széles körű gyakorlatban alkalmazható módszerrendszert sikerült megtanulnom. Elméletben pedig egy nagyon sokrétű tudást sikerült megszerezni, ami egyrészt nagyon alapos volt, mindegyik a maga területén, ráadásul vizsgára készülvén azzal szebesültem, hogy az egész egy egésszé áll össze."

A tavaly januárban indult képzési csoportból tizen ez év júniusában szerezhetnek OKJ-s sportedző bizonyítványt. Az intézmény ősztől folytatja sportedző és sportoktató OKJ-s képzését. Ezzel kapcsolatos további információ a www.
szombathelyisport.huhonlapon található.

forrás:sztv.hu

Oldalainkat 196 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak