Sportiskola nyári táboraira

NYÁRI ATLÉTIKA TÁBOR

FRISSÍTÉS! Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. tájékoztató

Edzéslátogatás felfüggesztése – Koronavírussal kapcsolatos intézkedés

Arena Savaria Sportcentrumba lépés szabályzott, korlátozott feltételekkel! 2020.márc.13.-tól visszavonásig!

Tájékoztató és utasítás járványügyi helyzet idejére

Jutalmazták a sportiskolásokat

Két szenzációs érmet nyertek a SZAK-Sportiskola versenyzői az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon

Nemzetközi szintű élsportolók meséltek a gyerekeknek Szombathelyen

ÁTADTÁK A MEGÚJULT SPORTLIGETET

Sportiskola szakosztályai

Az Európa-bajnok tornásznő újra versenyre készülhet

A tornász Dévai Boglárka jó úton halad afelé, hogy a 2018-ban ugráson szerzett Európa-bajnoki címe és az azt követő sok-sok megpróbáltatás után újra versenyezhessen.

A történet ismert, Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sport­iskola Európa-bajnoka – és Eb-bronzérmese (2017) – a 2018. augusztusi kontinensbajnoki sikere óta nem versenyzett. Szeptemberben egy, a nagylábujjában letört csontszilánkkal kezdődött a kálváriája, amely súlyos fertőzéssel, műtétek sorával folytatódott. A nagy károsodás miatt a láb­ujját el kellett merevíteni. Az utolsó beavatkozás az elmúlt év novemberében volt, amikor is a merevítésért felelős csavart fél centivel kisebbre cserélték. Azóta szerencsére jobbra fordultak a dolgok, Bogi január 2-án megkezdhette az edzéseket.

– Még január elején, az első edzések után volt egy röntgenvizsgálatom, ami azt mutatta, hogy az eddigiekhez képest végre szépen kicsontosodott a csavar környezete. Már nincsenek fájdalmaim sem. Persze fokozatosan terheltük csak – mondta a 20 éves tornásznő, aki közben megkezdte a második félévét az ELTE SEK testnevelő, gyógytestnevelő, egészségfejlesztő szakán.

2020 03 05 Devai
 
Dévai Boglárka a kedvenc szerénél – dobbantóigazítás ugrásgyakorlás előtt

Fotó: Unger Tamás

– Nem volt zökkenőmentes az eleje, mert ízületi gyulladás lett a csuklómban, ami aztán hátráltatott a támaszoknál. Az egyetemen a súlylökésnél történt egy rossz mozdulat, aminek ez lett a következménye. De összességében azt mondhatom, hogy az elmúlt két hónapban elég messzire el tudtunk jutni edzőimmel, Vizer Erzsébettel és Rácz Gáborral. Jelenleg ott tartok, hogy részt vehetek március 18–21. között a dohai világkupaversenyen. Az egyik ugrásom a Jurcsenko-szuplé egész csavar lesz, ami nem számít erősnek. A másik, a Jurcsenko-félszuplé félcsavar pedig az, amivel a 2017-es kolozsvári Eb-n bronz­érmes lettem. Alakul az 5,4-es nehézségi fokú is, a múlt héten puha leérkezésre meg tudtam forgatni Jurcsenkóból a dupla csavart is. Az ugrás mellett a gerendára fektetjük a legnagyobb hangsúlyt, az április 9-10-ei szuper csapatbajnokságon azon a szeren is szeretnék már versenyezni. Talajon és fele­más korláton még az alapokat csinálom.

2020 03 05 Devai2

Bogi azt is elárulta, hogy január végén Budapesten, a múlt héten pedig Tatán részt vett a válogatott keret felmérő edzésein. A Magyar Torna Szövetségtől kapott tájékoztatás szerint Draskóczy Imre szövetségi kapitány reménykeltőnek értékelte az ugrásait, és úgy véli, hogy akár fel is tud készülni az április 29. május 3. között Párizsban esedékes Európa-bajnokságra.

– Jó érzés volt újra köztük lenni – utalt a válogatott programra Dévai Bogi. – Az Eb-keretet a csb-n hirdeti ki a kapitány, a döntésébe az
ottani teljesítmény mellett a dohai vk, illetve az azzal egy időben itthon rendezendő

Matolay emlékversenyen mutatottak is számítanak. Mindenesetre mindent megteszek a minél eredményesebb felkészülésért és az Eb-részvételért. Az egyetem mellett most nem könnyűek a napjaim, de az egyéni tanrenddel megoldott, hogy az edzésekre is koncentrálhassak.

Forrás:vaol.hu

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok