SZOMBATHELYI SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉG versenykiírás és sorsolás

FRISSÍTÉS! Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. tájékoztató

Edzéslátogatás felfüggesztése – Koronavírussal kapcsolatos intézkedés

Arena Savaria Sportcentrumba lépés szabályzott, korlátozott feltételekkel! 2020.márc.13.-tól visszavonásig!

Tájékoztató és utasítás járványügyi helyzet idejére

Jutalmazták a sportiskolásokat

Két szenzációs érmet nyertek a SZAK-Sportiskola versenyzői az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon

Nemzetközi szintű élsportolók meséltek a gyerekeknek Szombathelyen

ÁTADTÁK A MEGÚJULT SPORTLIGETET

A vasi Borhy Marcell aranyérmes sakkos

Sportiskola szakosztályai

Két arany érmet szereztünk a Budapest Bajnokságon!

5 SZAK-Sportiskolás versenyzőnk állt asztalhoz az esztendő első országos versenyén, a Budapest Bajnokságon. Sajnos Molnár Liza - betegsége miatt - kénytelen volt lemondani a szereplést, de még így is maradt érem esélyesünk indulóink között. Nem is csalódtunk bennük!

A legkisebbek között Gergely Márk remekelt, aki a verseny 2. kemeltjeként vágott neki az U11-es versenyszámnak. Az elődöntőig játszmát sem veszített, ahol aztán Lindner Zétényt (Dunakeszi) szép mérkőzésen 3-1-re győzte le. A döntőben az 1. helyen kiemelt Fegyver Zsomborral (MALÉV SC) került szembe, és a 2-1-es hátrányt követően magabiztosan nyert. Márk ezzel a bajnoki címmel átvette a vezetést a magyar ranglistán U11-ben.

Ugyan ebben a korosztályban Szarka Gábor is felkerült a főtáblára két selejtezős győzelem után. A legjobb 12-ből azonban nem tudott a negyeddöntőbe kerülni, miután Vámost Benjamin (KSI SE) nagy csatában lgyőzte őt. Ennek ellenére 6. helyét meg tudta őrizni a rantglistán.

Arany éremmel örvendeztetett meg bennünket Poór Balázs is, aki az U12-esek között lett Budapest bajnok. "Bazsa" fokozatosan lendült játékba, de igazán a döntő utolsó 3 játszmájában jött formába. Lovas Csongort (Dunakeszi) 0-2-ről verte meg, jelesre vizsgázva közdeni tudásból.

Az U13-as összevont újonc versenyszámban mindhárman simét bizonyíthattak, és meg is tették. Gergely Márk és Poór Balázs mentesült a selejtezők alól, a főtáblán kezdtek csak. Szarka Gábor viszont csoport győzelemmel kiharcolta, hogy a legjobb 32 között folytathassa. Kiemeltjeink simán továbbjutottak az 1. fordulóból, ám Gábor kiesett, a papírformának megfelelően. Márk és Balázs nehéz ellenfelet kapott a nyolcaddöntőben. A verseny 1. illetve 3. kiemeltjével (Lei Balázs és Cseri Ádám) kellett megküzdeniük. Mindketten jól játszottak, de búcsúzni kényszerültek.

Újoncainkhoz csatlakozott másnap két serdülő korú játékosunk, Horváth Gábor és Poór Patrik. Egyéniben csak Poór Balázsnak sikerült túljutni a selejtező mérkőzéseken, és feljutott a főtáblára. Lei Balázstól kapott ki ezt követően. A többiek nem kerültek a legjobb 32 közé.

Párosban egyetlen emltésre érdemes eredményünk született. Horváth Gábor a büki Orosz Kolossal az oldalán két győzelmet is aratott, és a nyolcaddöntőben estek ki.

A Budapest Bajnokság jegyzőkönyvei:

http://moatsz.hu/index.php/hirek/utanpotlas/4672-a-2020-evi-utanpotlas-budapest-bajnoksag-i-o-orszagos-ranglistaverseny-eredmenyei

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok