FRISSÍTÉS! Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. tájékoztató

Edzéslátogatás felfüggesztése – Koronavírussal kapcsolatos intézkedés

Arena Savaria Sportcentrumba lépés szabályzott, korlátozott feltételekkel! 2020.márc.13.-tól visszavonásig!

Tájékoztató és utasítás járványügyi helyzet idejére

Jutalmazták a sportiskolásokat

Két szenzációs érmet nyertek a SZAK-Sportiskola versenyzői az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon

Nemzetközi szintű élsportolók meséltek a gyerekeknek Szombathelyen

ÁTADTÁK A MEGÚJULT SPORTLIGETET

A vasi Borhy Marcell aranyérmes sakkos

Sportiskola szakosztályai

Taroltunk az évadnyitókon U11-es korosztályban!

A SZAK-Sportiskola történetében még sosem fordult elő, hogy egy korosztályban a fiúknál is és a lányoknál is a mi versenyzőnk állhasson a dobogó legfelső fokára országos ranglistaversenyen. Ráadásul a fiúknál házi döntőt játszhattunk a rivális klubok irigykedő tekintetei mellett!

A hagyományoknak megfelelően - a két vezető utánpótlás nevelő egyesülete - a Statisztika PSC és a BVSC-Zugló rendezte a szezon első újonc, serdülő és ifjúsági ranglistaversenyét. A SZAK-Sportiskola 6 játékosa utazott Budapestre több, mint 1 hónapos felkészülést követően. A kiemelkedő sikereket a legkisebb korosztályban, az U11-ben értük el!

Molnár Liza 1. kiemeltként vágott neki a Statisztika versenynek, ahol remek formában, magabiztos jatékkal, minden ellenfelét 3:0-ra verve jutott a dobogó legfelső fokara!

Ezzel egyidőben a fiúk a BVSC termében csatáztak ugyan ebben az U11-es korosztályban. Poór Balázs az 1. míg  Gergely Márk a 6. helyen volt kiemelve, selejtezőt sem kellett játszaniuk. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy mindketten a döntőig menetelnek majd. Balázs első komolyan összecsapása az elődönttőben volt Lovas Csongor (Dunakeszi) ellen. 3-2-es győzelem azért is szép siker, mert legutóbb kikapott tőle. Márk két meglepetés győzelmet is aratott a döntőig. 4 közé jutásért a 2. kiemelt Fegyver Zsombort (MALÉV SC), az elődöntőben pedig Pricz Lászlót (Sásd) verte meg magabiztosan. A finálé is színvonalas mérkőzést hozott, és végül Poór Balázs nyert 3-1-re. Indult még ebben a korcsoportban Szarka Gábor is, aki a főtábla 1. fordulójában kapott ki nagy csatában Ölbei Barnabás (Celldömölk) ellenében.

Az idősebb korosztályokban sem vallottunk szégyent újoncainkkal. U13-ban Molnár Liza a későbbi győztes Molnar Kendrát is alaposan megszorongatta, hiszen két szettben is vezetett, és csak 11–9 kapott ki. A fiúknál Horváth Gábor jutott a legtovább, aki a főtábla 1. fordulójáig  küzdötte magát. (A többiek nem jutottak túl a selejtező csoportjukon. A két kis újoncunkból  - Márkból és Balázsból -nagyon sokat kivett a délelőtti verseny, így sajnos ők is kiestek.)

A serdülő korosztályban (U15) csak Molnár Liza tudott főtáblára kerülni,  ahol a ranglista 2. helyén álló, 14 éves Volentics Annát kapta a sorsolásban, aki ellen bátor, támadó játékkal izgalmas meccsen maradt alul.

A számunkra különösen jól sikerült verseny jegyzőkönyvei az alábbi oldalon találhatók meg:

http://moatsz.hu/index.php/hirek/utanpotlas/4355-a-2019-evi-statisztika-es-bvsc-zuglo-sportiskola-oszi-evadnyito-i-osztalyu-utanpotlas-ranglistaverseny-eredmenyei.

Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok