IZGŐ-MOZGÓ SPORTFOGLALKOZÁS

A vasi Borhy Marcell aranyérmes sakkos

Tenisz Diákolimpia Országos Döntő

Nyári Napközis Sporttábor 2019.

Díjazták a legjobb Sportiskolásokat

WAKO Európa-bajnokság Szlovénia

Dévai Boglárka köszöntése

Szmolek Emánuel világbajnok

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Sportiskola szakosztályai

U11-es játékosaink remekeltek a Magyar Bajnokságon!

A hagyományoknak megfelelően idén is Mohácson rendezték az újonc és serdülő korosztály számára az országos bajnokságot. Az év legrangosabb versenyén 6 SZAK-Sportiskolás újonc korú játékossal vettünk részt. A legkisebbek között parádéztak fiataljaink. 4 érmet gyűjtüttünk be az U11-es és U12 kategóriában!

Két ezüst éremmel a nyakában térhetett haza Molnár Liza, aki az U11-es és U12-es korosztályban állhatott fel a dobogó 2. fokára. Első kiemelt volt az U11-ben, ám Barcsai Sophie - aki Walesben élő maygar kislány - erre az egy versenyre hazautazott, és meglepte Lizát a döntőben. A 3-0-s vereségért nem sokkal később sikerült visszavágni Sophienak az U12-esek között, ahol már a negyeddöntőben összekerültek. A 3-1-es győzelem után Liza még egy kiváló 3-2-es sikert aratott a 2. helyen rangsorolt Jakab Orsolya ellen, így a döntőbe verekedte magát. A torony magas esélyes Molnár Kendrától kapott ki a fináléban. Nagyszerű eredménynek számít az U13-asok közötti 5. helyezése, valamint az is, hogy a serdülők (U15) között feljutott a 32-es főtáblára.

Nagyon szép két bronz érmet szerzett az U11-esek között Poór Balázs és Gergely Márk.

Poór Balázstól titkon reméltünk egy érmet, hiszen U11-ben ő volt a verseny 3. kiemeltje. Nagyszerű játékkal menetelt az elődöntőig, ahol 0-2-es állásról tudott egyenlíteni és döntő szettet kiharcolni a favorit Varga Botonddal szemben. Nyernie ugyan nem sikerült, de egészen bíztató játékkal rukkolt elő. U12-ben a nyolcaddöntőbe, U13-ban pedig a főtáblára sikerült bejutnia 11 éves versenyzőnknek.

Az igazi meglepetés a még csak 9 éves Gergely Márk nevéhez fűződik. A selejtező tábláról indulva küzdötte be magát a legjobb 4 közé. Sziporkázó játékkal verte a főtáblán Azari Szabolcsot, valamint a negyeddöntőben a 4. helyen kiemelt Pricz Lászlót (Sásd). Lovas Csongor (Dunakeszi) állította meg őt az elődöntőben 3-1-el, de nem sok hiányzott a meglepetéshez. Márk a 2 évvel idősebbek között vívta ki mindenki elsimerését! U12-ben ő is - akárcsak Poór Balázs - a legjobb 16 közé jutott!

Horváth Gábor - aki már utolsó éves újonc játékos - a legjobb 32 között végzett korosztályában de a serdülők között is jól teljesített. Nem sok hiányzott a főtáblára jutáshoz, hiszen a selejtezőben 2-0-ra is vezetett már kiemelt ellenfelével szemben.

Poór Patrik (U13) játszott hullámzóan, újoncban és serdülőben is 2. lett selejtező csoportjában.

Asztalhoz állt még és mindegyik korcsoportban tudott győzelmet szerezni Szarka Gábor (U10), aki értékes ranglistapontokat gyűjtött ezzel.

Az OB jegyzőkönyvei:

http://moatsz.hu/index.php/hirek/utanpotlas/4144-a-2019-evi-ujonc-es-serdulo-orszagos-bajnoksag-i-o-ranglistaverseny-eredmenyei

Oldalainkat 70 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok