FRISSÍTÉS! Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. tájékoztató

Edzéslátogatás felfüggesztése – Koronavírussal kapcsolatos intézkedés

Arena Savaria Sportcentrumba lépés szabályzott, korlátozott feltételekkel! 2020.márc.13.-tól visszavonásig!

Tájékoztató és utasítás járványügyi helyzet idejére

Jutalmazták a sportiskolásokat

Két szenzációs érmet nyertek a SZAK-Sportiskola versenyzői az Újonc Magyar Nemzetközi Bajnokságon

Nemzetközi szintű élsportolók meséltek a gyerekeknek Szombathelyen

ÁTADTÁK A MEGÚJULT SPORTLIGETET

A vasi Borhy Marcell aranyérmes sakkos

Sportiskola szakosztályai

Tirréniában tanulták a tornát

Az Európai Tornaszövetség tíznapos tirréniai táborában gyarapíthatta a tudását a Szombathelyi Sportiskola tornásza, Maráczi Fruzsina és edzője, Csillag Tünde.

Az Európai Tornaszövetség (UEG) hosszú évek óta szervez nyári edzőtáborokat utánpótláskorú versenyzőknek és edzőiknek az olaszországi Tirréniában, ahol legfeljebb ketten-ketten képviselhetnek egy nemzetet. A Szombathelyi Sportiskola tornaszakosztályából két éve Hüll Tamás edző kapott részvételi lehetőséget. Az idei, júliusi tíznapos, 10–12 éves lánytornászok számára rendezett táborozásnak két szombathelyi résztvevője is volt; a 11 éves Maráczi Fruzsina, illetve a sokszoros válogatott, klubját már edzőként segítő Csillag Tünde.

– Rajtunk kívül még a budapesti Béke Flóra és edzője, Benkő Emőke volt magyar résztvevő. Húsz nemzet képviseltette magát összesen 39 tornásszal – számolt be az olaszországi napokról Csillag Tünde. – Egy, a Tatai Olimpiai Központhoz hasonló edzőtáborban voltunk, a tornatermet egy sátorban alakították ki, ami egész évben üzemel. Mindennap két tornaedzése volt a gyerekeknek. A hosszú, három és fél óráson négy különböző nemzetbeli edző irányította a munkát tízes csoportokban: az ugrásnál az orosz Szergej Fedoszejev, a felemás korlátnál a német Dieter Koch, a gerendán a román Rodica Demetrescu, a talajon pedig a brit Nicolas Ruddock. A rövidebb, másfél órás edzésen a koreográfia volt terítéken, a mozgásképzést az orosz Larissza Polosina vezette. A gyakorlások nekünk, edzőknek is tanulási lehetőséget jelentettek, megmutatták, hogy a különböző elemeket hogyan tanítsuk, javítsuk. De esténként is volt még továbbképzésünk arról, hogy az egyes szereken hogyan építsük fel az oktatást vagy a fizikális fejlesztést. Nemcsak a szakmai, hanem a szabadidős programok is nagy élményt jelentettek gyereknek, felnőttnek egyaránt: a tengerpart, ahová minden nap mentünk, illetve a pisai, firenzei kirándulás.


Maráczi Fruzsina edzőjével, Csillag Tündével az európai szövetség táborában Fotó: MATSZ

Fruzsi és Tündi egy kicsit megfáradva tértek haza Olaszországból.

– Hosszú és nehéz volt ez a tíz nap, jó újra itthon – folytatta az edző. – De érdemes volt elmenni. Látni, hogy a többi nemzethez képest hol tartunk; voltak egészen kiemelkedő tudású tornászok, de mi sem állunk rosszul, az erős középmezőnyhöz tartozunk. Fruzsi még nagyon fiatal. Próbált mindent megcsinálni, néha elkeseredett, de sokszor láttam azt a vidám, pörgős kislányt is, akit itthon. Élmény volt vele tölteni ezeket a napokat. Azt is jó volt megtapasztalni, hogy a mi szakosztályunk a világelitet követi, ugyanazt láttam viszont, mint amit és ahogyan annak idején nekem is tanítottak az edzőim, Rácz Gábor és Vizer Erzsébet.

Forrás:vaol.hu

Oldalainkat 34 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok