A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Szmolek Emánuel világbajnok

WAKO Európa-bajnokság Szlovénia

Sportiskola szakosztályai

Tirréniában tanulták a tornát

Az Európai Tornaszövetség tíznapos tirréniai táborában gyarapíthatta a tudását a Szombathelyi Sportiskola tornásza, Maráczi Fruzsina és edzője, Csillag Tünde.

Az Európai Tornaszövetség (UEG) hosszú évek óta szervez nyári edzőtáborokat utánpótláskorú versenyzőknek és edzőiknek az olaszországi Tirréniában, ahol legfeljebb ketten-ketten képviselhetnek egy nemzetet. A Szombathelyi Sportiskola tornaszakosztályából két éve Hüll Tamás edző kapott részvételi lehetőséget. Az idei, júliusi tíznapos, 10–12 éves lánytornászok számára rendezett táborozásnak két szombathelyi résztvevője is volt; a 11 éves Maráczi Fruzsina, illetve a sokszoros válogatott, klubját már edzőként segítő Csillag Tünde.

– Rajtunk kívül még a budapesti Béke Flóra és edzője, Benkő Emőke volt magyar résztvevő. Húsz nemzet képviseltette magát összesen 39 tornásszal – számolt be az olaszországi napokról Csillag Tünde. – Egy, a Tatai Olimpiai Központhoz hasonló edzőtáborban voltunk, a tornatermet egy sátorban alakították ki, ami egész évben üzemel. Mindennap két tornaedzése volt a gyerekeknek. A hosszú, három és fél óráson négy különböző nemzetbeli edző irányította a munkát tízes csoportokban: az ugrásnál az orosz Szergej Fedoszejev, a felemás korlátnál a német Dieter Koch, a gerendán a román Rodica Demetrescu, a talajon pedig a brit Nicolas Ruddock. A rövidebb, másfél órás edzésen a koreográfia volt terítéken, a mozgásképzést az orosz Larissza Polosina vezette. A gyakorlások nekünk, edzőknek is tanulási lehetőséget jelentettek, megmutatták, hogy a különböző elemeket hogyan tanítsuk, javítsuk. De esténként is volt még továbbképzésünk arról, hogy az egyes szereken hogyan építsük fel az oktatást vagy a fizikális fejlesztést. Nemcsak a szakmai, hanem a szabadidős programok is nagy élményt jelentettek gyereknek, felnőttnek egyaránt: a tengerpart, ahová minden nap mentünk, illetve a pisai, firenzei kirándulás.


Maráczi Fruzsina edzőjével, Csillag Tündével az európai szövetség táborában Fotó: MATSZ

Fruzsi és Tündi egy kicsit megfáradva tértek haza Olaszországból.

– Hosszú és nehéz volt ez a tíz nap, jó újra itthon – folytatta az edző. – De érdemes volt elmenni. Látni, hogy a többi nemzethez képest hol tartunk; voltak egészen kiemelkedő tudású tornászok, de mi sem állunk rosszul, az erős középmezőnyhöz tartozunk. Fruzsi még nagyon fiatal. Próbált mindent megcsinálni, néha elkeseredett, de sokszor láttam azt a vidám, pörgős kislányt is, akit itthon. Élmény volt vele tölteni ezeket a napokat. Azt is jó volt megtapasztalni, hogy a mi szakosztályunk a világelitet követi, ugyanazt láttam viszont, mint amit és ahogyan annak idején nekem is tanítottak az edzőim, Rácz Gábor és Vizer Erzsébet.

Forrás:vaol.hu

Oldalainkat 181 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak