4 bronz érmet szereztünk Siófokon

A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Horváth Zoltán Kosárlabda Emlékmérkőzés

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Mercs Abigél III. a junior görkorcsolya EB. váltóban

Sportiskola szakosztályai

Az Illés Lurkó nyerte a Danone Focikupa pécsi elődöntőjét

Városi Bálint, a Keszthely Haladás SC játékosa lett az Egészség Bajnoka

Pécs, 2018. június 3. – A szombathelyi Illés Lurkó csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna vasárnapi, pécsi regionális elődöntőjét. Második helyen a ZTE U12-es csapata végzett, a harmadik pedig a Győri ETO lett. A három csapat jutott be a torna június 17-i, budapesti országos döntőjébe, amelynek győztese jövőre Spanyolországban, a nemzetközi döntőn képviselheti Magyarországot. A focikupa pécsi fordulóján 192 gyerek játszott a mérkőzéseken, míg a vendégeket Családi Egészségnap, egészséges táplálkozással kapcsolatos kvízek, testtömegindex-számítás és ügyességi játékok is várták a vendégeket. A gyerekek ifj. Dárdai Pál egykori válogatott labdarúgóval és szövetségi kapitánnyal, a Hertha BSC vezetőedzőjével is találkozhattak.

 

Fókuszban a foci és egészséges táplálkozás

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 18 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája. A közel 30 országban megrendezett eseményen minden évben 2,5 millió gyerek vesz részt. A torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket. Éppen ezért a Legjobb kapus, a Legjobb játékos és a Gólkirály mellett, a tornán az idén először ítélték oda az Egészség Bajnoka címet is, amelyet Városi Bálint, a Keszthely Haladás SC játékosa nyert el. Ő szerepelt ugyanis a legjobban a Danone és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által végzett egészség kvízen.

„A 10-12 éves gyermekek 42%-a mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalciumtartalmú tejet és tejtermékeket, például joghurtot, és akkor is csak a szükséges mennyiség felét” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere, utalva a focikupában résztvevő több mint 800 gyermek körében végzett tavalyi felmérés legfontosabb eredményére. „Vállalatunknak kiemelt célja, hogy nap mint nap tegyünk a saját és bolygónk egészségéért, ezt fogalmaztuk meg az ’Egy életünk van és egy bolygónk’ küldetésünkben. Hisszük, hogy az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen, melyhez a környezet védelmére is szükség van. Éppen ezért az idei eseményen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeket és a meccsekre kilátogató családokat egészséges táplálkozásra oktassuk és neveljük” – tette hozzá.

Családi Egészségnap: tanácsadás és testtömegindex-számítás a pálya mentén

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna pécsi regionális elődöntőjén több mint 40 mérkőzést szurkolhattak végig a nézők. A mérkőzésekre és az azokhoz kapcsolódó Családi Egészségnapra a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi tagszervezeteit is meghívta a Danone. Az eseményekre kilátogató nagycsaládoknak és a pályákon játszó gyermekek szüleinek és családtagjainak az Egészségnap keretében táplálkozással kapcsolatos kvízeket tölthettek ki és testtömegindex-számításon és ügyességi játékokban vehettek részt, valamint hasznos táplálkozási tanácsokkal is ellátták őket a szakértők. A Danone folytatja társadalmi felelősségvállalási programját Pécsett: június 23-án a városban rendezik meg a Danone Életmód Napot Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjával karöltve.

Nyilasi, Dárdai, Zidane

A Danone Focikupa a Gyermekekért tornát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is támogatta, emellett sztárlabdarúgók is a program mellé álltak. A kupa nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve a legendás labdarúgó, Zinédine Zidane. Magyarországon a Danone Focikupa a Gyermekekért fővédnöke immár harmadik éve Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja. A gyerekek a torna pécsi elődöntőjén ifj. Dárdai Pál 61-szeres volt válogatott labdarúgóval és szövetségi kapitánnyal, a Hertha BSC vezetőedzőjével is találkozhattak. A pécsi regionális forduló három továbbjutó csapata, az Illés Lurkó, a ZTE és a Győri ETO nyerte el a lehetőséget, hogy június 17-én, Budapesten is megmutassa a tudását, a döntő győztese pedig Spanyolországban képviselheti majd Magyarországot a nemzetközi döntőben 2019-ben. A pécsi elődöntőben szereplő többi csapat meglepetés ajándékként igazi ereklyét, ifj. Dárdai Pál által aláírt focilabdákat kapott emlékbe. 

Eredmények:

 1. helyezett: Illés Lurkó (Szombathely)
 2. ZTE (Zalaegerszeg)
 3. Győri ETO (Győr)

Legjobb játékos: Szindekovics Roland (ZTE)

Legjobb kapus: Maszlavér Edmond (Győri ETO)

Gólkirály: Somfalvi Bence (Illés Lurkó)

Fair Play Csapat: székesfehérvári Főnix

Fair Play egyéni és Egészség Bajnoka: Városi Bálint (Keszthely Haladás SC)

Fotók:

 1. Megnyitó
 2. Családi Egészségnap
 3. Dárdai Pál és egy fiatal rajongója
 4. Életkép a pécsi elődöntőről
 5. Az Illés Lurkó, a pécsi elődöntő győztes csapata
 6. Várkonyi Beáta, a Danone kelet-európai régióért felelős vállalati kapcsolatok igazgatója átadja Városi Bálintnak az Egészség Bajnoka díjat

Oldalainkat 355 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

 •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
 •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
 •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
 •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak