4 bronz érmet szereztünk Siófokon

A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Horváth Zoltán Kosárlabda Emlékmérkőzés

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Mercs Abigél III. a junior görkorcsolya EB. váltóban

Sportiskola szakosztályai

Matolay: Dévai Bogi nyerte az ugrást

A 24. Matolay Elek nemzetközi emlékversenyen Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola válogatott tornásza nyerte meg az ugrás szerdöntőjét.
A Matolay emlékversenyen hagyományosan három korosztály női tornászai lépnek a szerekhez. Az idei viadalon a felnőttek versenyében három aranyat szereztek a magyarok: a dunaújvárosi, Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia összetettben és talajon nyert, az ugrás győztese pedig Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola Eb-bronzérmese lett. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa 13,75 ponttal győzött úgy, hogy egy sérülés, injekcióval is kezelt mellizomhúzódása miatt nem a legerősebb repertoárját mutatta be.

– Nagyon örülök, hogy így is sikerült nyernem, már csak azért is, mert az elmúlt időszakban nagyon sokat összpontosítottam a tanulásra, érettségizem, nyelvvizsgáztam – nyilatkozta a 18 éves tornász. Hozzátette, amint letudja a tanulmányi kötelezettségeit, ismét teljes mértékben a tornára fókuszál majd, és készül az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokságra, ahol egy új ugrást is bemutat.

Dévai Boglárka nemzetközi sikerrel kezdte az új szezont
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Dévai még tagja volt a felemás korlát nyolcas döntőjének is, ahol a hetedik helyet szerezte meg (11,00). Klubtársa, Tömböl Boglárka ugráson hetedik (11,95), korláton nyolcadik lett (9,80). A sport-iskola fiatalabb tornászai közül Németh Viola és Maráczi Fruzsina tornászott a legjobban a 2005/2006-os születésűek kategóriájában, előbbi három, utóbbi két szeren jutott döntőbe. Viola, akit Jordanov Zoltán utánpótláskapitány beválasztott a Héraklész A keretbe, ugráson hetedik (11,80), gerendán és talajon nyolcadik (9,80, illetve 10,00) lett, míg Fruzsina két ötödik helyezést érdemelt ki – felemás korláton (9,20 és talajon (11,80). A 2003/2004-eseknél Hangay Diána ugráson nyolcadikként zárt (11,55).

Forrás: vaol.hu

Oldalainkat 350 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak