Nyári Napközis Sporttábor 2019.

Huszadik éve jutalmazza legjobbjait a Szombathelyi Sporközpont és Sportiskola

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Sportkarácsonyt

Díjazták a legjobb Sportiskolásokat

WAKO Európa-bajnokság Szlovénia

Dévai Boglárka köszöntése

Szmolek Emánuel világbajnok

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Sportiskola szakosztályai

Dévai Boglárka dohai világkupán

Egy értékes negyedik helyet szerzett idei első versenyén, a dohai világkupán Dévai Boglárka.

A Szombathelyi Sportiskola 18 éves, tavaly ugrásban felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet szerző tornásznője, Dévai Boglárka ideálisnak korántsem mondható felkészülés után a dohai világkupaversenyen a negyedik helyre ért kedvenc szerén. A húszfős selejtezőből az ötödik legjobb eredménnyel jutott a nyolcas döntőbe, ahol 13,883-re tudta javítani pontszámát, és egy hellyel előbbre lépett. A talajgyakorlata kevésbé sikerült, 12,033 ponttal 28. lett.

Dévai Boglárkát betegség hátráltatta a felkészülésben, de jót helytállt idei első versenyén, a dohai világkupán Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

– Elégedett is vagyok, meg nem is – értékelte teljesítményét Dévai Bogi. – Ahhoz képest, hogy gyakorlatilag két hetet tudtam csak rendesen edzeni a verseny előtt, ebben a mezőnyben nem rossz ez a negyedik hely. Sokat voltam beteg, előbb arcüreggyulladás, utána hörgőgyulladás hátráltatott. Aztán alighogy jobban lettem, visszaestem. Dohában az ugrás selejtezőjének napján nagyon rosszul éreztem magam, a verseny előtt fél órával keltem csak fel. Azt mondtam magamnak, csak a döntőbe kerülés legyen meg valahogy. Nem volt izgalommentes, mert az ugrásaimmal az ötödik helyre kerültem, és többen még csak utánam következtek. De sikerült. A döntő jó volt azért is, mert utolsónak szólítottak, szeretem, ha nem az elsők között kell bemutatnom a gyakorlatomat. Az első ugrásomnál a leérkezésnél többször is hátraléptem; ha csak eggyel is kevesebbszer, akkor meg lehetett volna a bronz is. De mondom, a negyedik hely sem rossz. Ami a mezőnyt illeti, meglepetést a két észak-koreai lány jelentett, akikkel még sohasem találkoztam, és nagyon jól ugrottak.
Dévai Bogi számára az augusztusi Európa-bajnokság az idei fő állomás – a tornában. Azonban nem csak erre kell készülnie.
– Április közepén esedékes az angol középfokú nyelvvizsgám, aztán jönnek az írásbeli érettségik, majd egy emelt szintű testnevelésből, végül a szóbelik. Nagyon jó lenne, ha már csak a tornára kellene koncentrálnom, de egyelőre tanártól tanárhoz járok, és az uszodába is, mert úszni is kell a testnevelés-érettségin, és az nem az erősségem.

Oldalainkat 104 vendég és 0 tag böngészi

Közérdekű adatok

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok