A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Szmolek Emánuel világbajnok

WAKO Európa-bajnokság Szlovénia

Sportiskola szakosztályai

Dévai Boglárka dohai világkupán

Egy értékes negyedik helyet szerzett idei első versenyén, a dohai világkupán Dévai Boglárka.

A Szombathelyi Sportiskola 18 éves, tavaly ugrásban felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet szerző tornásznője, Dévai Boglárka ideálisnak korántsem mondható felkészülés után a dohai világkupaversenyen a negyedik helyre ért kedvenc szerén. A húszfős selejtezőből az ötödik legjobb eredménnyel jutott a nyolcas döntőbe, ahol 13,883-re tudta javítani pontszámát, és egy hellyel előbbre lépett. A talajgyakorlata kevésbé sikerült, 12,033 ponttal 28. lett.

Dévai Boglárkát betegség hátráltatta a felkészülésben, de jót helytállt idei első versenyén, a dohai világkupán Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

– Elégedett is vagyok, meg nem is – értékelte teljesítményét Dévai Bogi. – Ahhoz képest, hogy gyakorlatilag két hetet tudtam csak rendesen edzeni a verseny előtt, ebben a mezőnyben nem rossz ez a negyedik hely. Sokat voltam beteg, előbb arcüreggyulladás, utána hörgőgyulladás hátráltatott. Aztán alighogy jobban lettem, visszaestem. Dohában az ugrás selejtezőjének napján nagyon rosszul éreztem magam, a verseny előtt fél órával keltem csak fel. Azt mondtam magamnak, csak a döntőbe kerülés legyen meg valahogy. Nem volt izgalommentes, mert az ugrásaimmal az ötödik helyre kerültem, és többen még csak utánam következtek. De sikerült. A döntő jó volt azért is, mert utolsónak szólítottak, szeretem, ha nem az elsők között kell bemutatnom a gyakorlatomat. Az első ugrásomnál a leérkezésnél többször is hátraléptem; ha csak eggyel is kevesebbszer, akkor meg lehetett volna a bronz is. De mondom, a negyedik hely sem rossz. Ami a mezőnyt illeti, meglepetést a két észak-koreai lány jelentett, akikkel még sohasem találkoztam, és nagyon jól ugrottak.
Dévai Bogi számára az augusztusi Európa-bajnokság az idei fő állomás – a tornában. Azonban nem csak erre kell készülnie.
– Április közepén esedékes az angol középfokú nyelvvizsgám, aztán jönnek az írásbeli érettségik, majd egy emelt szintű testnevelésből, végül a szóbelik. Nagyon jó lenne, ha már csak a tornára kellene koncentrálnom, de egyelőre tanártól tanárhoz járok, és az uszodába is, mert úszni is kell a testnevelés-érettségin, és az nem az erősségem.

Oldalainkat 192 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak