7 érmet szereztünk a regionális újonc ranglistaversenyen!

Bronzérmes a SzoSI serdülő kosárcsapata

Futballsztárokkal és egy gasztroarccal indul a Danone Focikupa

Kick-box Diákbajnokság Országos döntő

Kickbox Controll Se BP VK 2018

Matolay: Dévai Bogi nyerte az ugrást

Nyári Napközis Sporttábor 2018.

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Szuperliga 2018 minifutball

XXV. Black Diamonds ITF Szenior Teniszverseny

Sportiskola szakosztályai

Teljesen megújul a Sportliget

Több mint egymilliárd forintos pályázati forrás nyújt segítséget ebben. A városi közgyűlés júniusi ülésén jóváhagyta a fejlesztés műszaki terveit.

A Sportliget fejlesztése a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A rekreációs övezetben felújítják a meglévő sportpályákat, növelik a zöldfelületet, új lehetőségeket alakítanak ki a szabadidő aktív eltöltéséhez, és bővítik a kiszolgáló létesítményeket is. Átalakítják a terület közlekedési rendszerét. Kelet-nyugati irányban egy feltáró út létesül, míg az Kalandváros mögött  az Arany-patakon épülő új gyalogos híd közvetlen összeköttetést teremt a Csónakázó-tó térségével.

Litkei Tamás építész
„Ez egy nagyon fontos dolog. Hosszú idők óta reményeim szerint először sikerül olyan gyalogos hídat építeni, ami akadálymentes lesz, használhatják kerékpárosok, gyalogosok, kismamák, mozgássérültek, ami lehetővé teszi, hogy hozzányúljunk a patakpartokhoz, lehetőség nyílik kisebb fesztávú hidak építésére, mert megépül a dozmati víztározó, elkészült a lukácsházi víztározó. „

Az új gyalogos híd környékén lehetővé válik majd a víz megközelítése is. Itt egy, a természetes közeget bemutató helyet alakítanak ki, ahol lesznek pihenőteraszok is. A Gyöngyös és az Arany-patak találkozásánál görkorcsolya versenypálya létesül. A családok számára szabadtéri tornapályát építenek, de lehetőséget kínálnak majd az idősek, valamint a mozgássérültek mozgási igényeinek kielégítésére is.

Lendvai Ferenc - tanácsnok
„Az ott folyó tömegsport az szerintem mindenkinek fontos a városban, nem csak a versenysport fontos, hanem a tömegsport is. Megújulnak a teniszpályák, fedett teniszpálya lesz ott is a téli időszakban. Megújulnak a kosárlabdapályák, megújulnak a kézilabdára, illetve kispályás labdarúgásra használható pályák. Egy teljesen új, 21. századi arculata lesz a sportligetnek.”

A Sportliget a fejlesztés megvalósítása után is nyitva áll mindenki előtt, közpark jelleggel működik a jövőben is.

forrás:sztv.hu

Oldalainkat 188 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak