7 érmet szereztünk a regionális újonc ranglistaversenyen!

Bronzérmes a SzoSI serdülő kosárcsapata

Futballsztárokkal és egy gasztroarccal indul a Danone Focikupa

Kick-box Diákbajnokság Országos döntő

Kickbox Controll Se BP VK 2018

Matolay: Dévai Bogi nyerte az ugrást

Nyári Napközis Sporttábor 2018.

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Szuperliga 2018 minifutball

XXV. Black Diamonds ITF Szenior Teniszverseny

Sportiskola szakosztályai

Napközis sporttábor tartottunk az Arena Savaria-ban

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola 2017. június 26- július 7-ig két turnusban szervezte meg Nyári Napközis Sporttáborát az Arena Savaria-ban. A helyszín ideális választásnak bizonyult a sport-és egyéb foglalkozások, illetve a napi háromszori étkezés gördülékeny lebonyolítása szempontjából. A Sporttábor az előzetesen megfogalmazott küldetését sikeresen megvalósította. A két hét alatt közel 60 gyermeknek biztosított aktív és élményekben gazdag, változatos programokat, amelyek a mozgás, a sport- és az egészséges életmód témaköreire koncentrálódtak.

A résztvevő gyermekek a Sportiskola szakosztályainak sportágai közül az atlétika, kosárlabda, tenisz, röplabda és asztalitenisz sport alapjaival ismerkedhettek meg, továbbá belekóstolhattak a kick-box küzdősport rejtelmeibe és gerinctorna foglalkozáson is részt vettek.

Bízunk benne, hogy megkönnyítettük a sportágválasztást és alternatívát tudtunk mutatni azok számára, akik még nem sportolnak rendszeresen egyesületben.

Fontos szempontnak tartottuk a fair-play szabályainak a megismertetését és a versenyszabályok betartását, az ellenfél tiszteletét és a veszíteni tudás elfogadtatását ennek érdekében a gyermekek között vetélkedőket, kisebb versenyeket rendeztünk, amelyeken a legügyesebbek jutalompontokat szerezhettek. A mozgásprogramokon belül reggeli ébresztőként szerepet kaptak a különböző fogó –és kidobó játékok, ügyességi feladatok, különböző képességfejlesztő gyakorlatok is. Az ebéd utáni egy órás aktív pihenőben sem hagytuk unatkozni a gyermekeket, sporttal és egészséges életmóddal kapcsolatos interaktív foglalkozással, előadással, filmvetítéssel szórakoztattuk Őket.

A hét derekán, szerdán Gyöngyösfaluba a Holdfényligetbe kirándultunk, ahol animátorok közreműködésével egész napos erdei drótkötél akadálypálya használat, erdei kisvasút, gokartozás, íjászat és önfeledt, szabad játék szerepelt a programban.

Péntek délután csapat váltóversennyel zártuk a tábori programot, ezt követően kialakult a jutalom pontszerző verseny végleges helyezési sorrendje, majd nem maradt más hátra, mint átadni a gyermekeknek az elismerő oklevelet, az ajándék pólót és az első három helyezett részére a különdíjat.

A sporttábor komoly kihívás volt az animátoroknak és az önkénteseknek is, akik egész nap a gyermekek mellett tevékenykedtek, irányították Őket és kitűnően kezelték a kialakult pedagógiai helyzeteket.

A táborozó gyermekek észre sem vették a hét eleji szabályismertetésen elfogadott korlátozott „mobil-és táblagép használatot”, amely igazolta számunkra, hogy változatos és tartalmas mozgásprogramok szervezésével a gyermekek maguktól is szívesen megválnak az informatikai eszközeiktől.

Köszönjük a sporttáborban tevékenykedő edzőknek, foglalkozás-vezetőknek, animátoroknak, önkénteseknek a lelkiismeretes munkát!

További szép nyarat kívánunk!

Oldalainkat 162 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak