AKADÁLYVERSENY

Dobogós veteránok

ÉVBÚCSÚZTATÓ JÉGGÁLA

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Szombathelyi csapat nyerte a Diákolimpia® Játékos Sportverseny döntőt Egerben

Tíz vasi sportoló készül a kerettel a közelgő Európa-bajnokságra

XXXII. SZILVESZTER TEREMLABDARÚGÓ TORNA

Zsinórlabda Bajnokság

sportkozpont bannerpiktok 170x71px 001
sportkozpont bannerpiktok 170x71px 001
sportkozpont bannerpiktok 170x71px 001
sportkozpont bannerpiktok 170x71px 001
sportkozpont bannerpiktok 170x71px 001

Sportiskola szakosztályai

Napközis sporttábor tartottunk az Arena Savaria-ban

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola 2017. június 26- július 7-ig két turnusban szervezte meg Nyári Napközis Sporttáborát az Arena Savaria-ban. A helyszín ideális választásnak bizonyult a sport-és egyéb foglalkozások, illetve a napi háromszori étkezés gördülékeny lebonyolítása szempontjából. A Sporttábor az előzetesen megfogalmazott küldetését sikeresen megvalósította. A két hét alatt közel 60 gyermeknek biztosított aktív és élményekben gazdag, változatos programokat, amelyek a mozgás, a sport- és az egészséges életmód témaköreire koncentrálódtak.

A résztvevő gyermekek a Sportiskola szakosztályainak sportágai közül az atlétika, kosárlabda, tenisz, röplabda és asztalitenisz sport alapjaival ismerkedhettek meg, továbbá belekóstolhattak a kick-box küzdősport rejtelmeibe és gerinctorna foglalkozáson is részt vettek.

Bízunk benne, hogy megkönnyítettük a sportágválasztást és alternatívát tudtunk mutatni azok számára, akik még nem sportolnak rendszeresen egyesületben.

Fontos szempontnak tartottuk a fair-play szabályainak a megismertetését és a versenyszabályok betartását, az ellenfél tiszteletét és a veszíteni tudás elfogadtatását ennek érdekében a gyermekek között vetélkedőket, kisebb versenyeket rendeztünk, amelyeken a legügyesebbek jutalompontokat szerezhettek. A mozgásprogramokon belül reggeli ébresztőként szerepet kaptak a különböző fogó –és kidobó játékok, ügyességi feladatok, különböző képességfejlesztő gyakorlatok is. Az ebéd utáni egy órás aktív pihenőben sem hagytuk unatkozni a gyermekeket, sporttal és egészséges életmóddal kapcsolatos interaktív foglalkozással, előadással, filmvetítéssel szórakoztattuk Őket.

A hét derekán, szerdán Gyöngyösfaluba a Holdfényligetbe kirándultunk, ahol animátorok közreműködésével egész napos erdei drótkötél akadálypálya használat, erdei kisvasút, gokartozás, íjászat és önfeledt, szabad játék szerepelt a programban.

Péntek délután csapat váltóversennyel zártuk a tábori programot, ezt követően kialakult a jutalom pontszerző verseny végleges helyezési sorrendje, majd nem maradt más hátra, mint átadni a gyermekeknek az elismerő oklevelet, az ajándék pólót és az első három helyezett részére a különdíjat.

A sporttábor komoly kihívás volt az animátoroknak és az önkénteseknek is, akik egész nap a gyermekek mellett tevékenykedtek, irányították Őket és kitűnően kezelték a kialakult pedagógiai helyzeteket.

A táborozó gyermekek észre sem vették a hét eleji szabályismertetésen elfogadott korlátozott „mobil-és táblagép használatot”, amely igazolta számunkra, hogy változatos és tartalmas mozgásprogramok szervezésével a gyermekek maguktól is szívesen megválnak az informatikai eszközeiktől.

Köszönjük a sporttáborban tevékenykedő edzőknek, foglalkozás-vezetőknek, animátoroknak, önkénteseknek a lelkiismeretes munkát!

További szép nyarat kívánunk!

Oldalainkat 51 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 94 513 760 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 8.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak