7 érmet szereztünk a regionális újonc ranglistaversenyen!

Bronzérmes a SzoSI serdülő kosárcsapata

Futballsztárokkal és egy gasztroarccal indul a Danone Focikupa

Kick-box Diákbajnokság Országos döntő

Kickbox Controll Se BP VK 2018

Matolay: Dévai Bogi nyerte az ugrást

Nyári Napközis Sporttábor 2018.

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Szuperliga 2018 minifutball

XXV. Black Diamonds ITF Szenior Teniszverseny

Sportiskola szakosztályai

A dobókörre néz Németh Pál szobra

 
Gyurátz Réka : U23 csúcs ,vb-szint az Emléknapon

Szobrot állítottak Németh Pál mesteredző, a „Dobópápa” tiszteletére szerdán Szombathelyen. A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület  és a Szombathelyi Dobó SE  kilencedik alkalommal rendezte meg a Németh Pál Emléknapot, ezzel is tisztelegve a 2009-ben elhunyt szakember életműve előtt.  

A program kora délután, a Sugár úti Dobócentrumban a hagyományos páros kalapácsvető versennyel kezdődött, majd az eredményhirdetést követően avatták fel Németh Pálnak a dobókörre néző, bronzból készített mellszobrát, Kékesi Gábor körmendi szobrászművész alkotását.

Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője a szoboravató ünnepségen úgy fogalmazott: Németh Pál példát mutatott és iskolát teremtett, sokat jelentett a magyar atlétikának, Szombathelynek és Magyarországnak is. 

Puskás Tivadar  Szombathely polgármestere azt emelte ki: a mesteredző úgy élt és dolgozott, hogy a neve már életében fogalommá vált, tiszteletet vívott ki és példakép lett.

Horváth Vilmos, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület és a szombathelyi Dobó SE elnöke elmondta: a szobor költségét közadakozásból gyűjtötte össze a két egyesület, s ezután is igyekeznek ápolni Németh Pál emlékét.

A Németh Pál-emlékversenyen  egy olyan eredmény is született, amely minden bizonnyal magát a „Dobópápát” is megörvendeztette volna:

Gyurátz Réka, a szombathelyi Dobó SE ifjúsági világbajnok kalapácsvetője 71.27 méteres  dobásával – amely új U23 csúcs/ régi: Gyurátz R. 70,39 m 2015 - kvalifikálta magát a londoni világbajnokságra. (forrás: MTI)

Csatolt dokumentumok: 

Oldalainkat 163 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak