AKADÁLYVERSENY

Dobogós veteránok

ÉVBÚCSÚZTATÓ JÉGGÁLA

Nyári Napközis Sporttábor 2018.

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Tíz vasi sportoló készül a kerettel a közelgő Európa-bajnokságra

XXXII. SZILVESZTER TEREMLABDARÚGÓ TORNA

Zsinórlabda Bajnokság

sportkozpont bannerpiktok 170x71px 001
sportkozpont bannerpiktok 170x71px 001
sportkozpont bannerpiktok 170x71px 001
sportkozpont bannerpiktok 170x71px 001
sportkozpont bannerpiktok 170x71px 001

Sportiskola szakosztályai

Júliusban a futásé a főszerep- Bemutatkozik az Ultra Savaria

Remélhetőleg futócipők százai koptatják majd a környék szakaszait, hiszen első bálozóként beköszön az Ultra Savaria futóverseny. Az egyéni és váltó futóverseny a sportág rajongói számára kínál egyfajta versenyzési oázist, ahol szerepet kaphatnak fiatalok és idősebbek, hölgyek és urak egyaránt. Az ilyen megmérettetésen szokásos sportszakmai szempontok mellett az Ultra Savaria célja, hogy hagyományőrző szempontokat is előtérbe helyezzen, és megmutassa a környék adottságait illetve betekintést engedjen az arra fogékonyaknak a térség természeti szépségeibe is.

A lehetőségek tárháza várja mindazokat, akik szabadidejükben az egyik legegészségesebb és legrégebbi sportág űzésére adják fejüket. A rendszeres futás ugyanis nem csak a fogyásra vagy a súlyfelesleg leadására ácsingózóknak tökéletes alternatíva, hanem szinte mindenkinek, aki tud és akar is élni ennek a sportnak a lehetőségeivel. Aligha kell ecsetelni, hogy mennyit változik pozitív irányba a vitálkapacitásunk, javul a szívfunkciónk, erősödik az immunrendszerünk és egyensúlyba kerül az anyagcserénk, ha és amennyiben erre a sportágra voksolunk. Megteheti ezt szegény és gazdag egyaránt, hiszen egy jó futáshoz vajmi csekély felszerelésre van szükség. A sportág népszerűségére eklatáns példa nálunk Vas megyében is, hogy egyre többen áldoznak a szabadidejükből a mozgás kedvéért és úton-útfélen számos futóval találkozik az ember. Mind több és több honfitársunk leli meg a sportág adta örömforrásokat. Az amatőr futók persze olykor vágynak tükörre is, hiszen a rendszeres kiadós edzések hozománya az állandó és folyamatos fejlődés. A sportág elmúlt években rengeteget lépett előre, egymást érik a jobbnál jobb szervezésű versenyek és bizony, aki össze akarja állítani a naptárát néha komoly dilemma lé kerül. Szombathely viszont nem bővelkedik túlontúl sok alternatívában és a futóbarátok számára megfontolandó lenne a helyi versenyek okozta űr kitöltése. Erre próbál megoldást kínálni az Ultra Savaria, amely egy remek kezdeményezés és az igazán nagy távok szerelmeseinek új dimenziót nyitna a környéken. A verseny nevéből is fakadóan egy meglehetősen tekintélyes megpróbáltatás, a legjobb formában lévőknek közel 192,8 km-t kell teljesíteniük a sikeres célba érkezéshez. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy mindenkinek ezen a kolosszális távon kell villognia, hiszen a pálya 31 szakaszból áll, melyből a legrövidebb 3 km. Az Ultra Savaria versennyel kapcsolatban a főszervező, Bordohányi Balázs nyilatkozott lapunknak:
„Régi vágyunk, hogy egy hangsúlyos és fontos verseny indítsunk el, amelynek célja elsősorban a futás megszerettetése és versenyzési lehetőség biztosítása mindazoknak, akik örömüket lelik a sportágban. Fontos szempont volt a szervezésnél, hogy mindenki számára egyaránt biztosítsunk lehetőséget, így a családok, csapatban indulók és a rövidebb távot választók is megtalálhatják a számukra megfelelő távolságot. Az indulók számára gazdag rajtcsomaggal kedveskedünk, a kategóriákban első három helyen célba érkezők pedig érmet kapnak majd. Különlegesség lesz az a vándorserleg, melyre a győztesek nevét gravírozzuk és reményeink szerint évről évre új nevekkel bővül majd. Az egyéni női és a férfi győztes kerül majd rá. A szintidőn belül beérkező egyéni indulók névvel ellátott saját célszalagot kapnak, míg mindenki, aki a 30 órás szintidőn belül ér a célba szalaggal ellátott egyedi érmet kap. Szeretnénk a versennyel egy olyan közösség élmény teremteni, mely később elkíséri a sportolókat és kizárólag pozitív impulzusokat ad az év hátralévő napjaira. Egykori atlétaként és jelenlegi sportbarátként is úgy gondolom, hogy támogatnunk kell a helyi amatőr futókat és sportbarátokat egy nívós rendezvénnyel és nagy felelősséggel tartozunk, azért, hogy minden a legjobb mederben zajlódjon majd. A verseny természeti környezete rendkívül impozáns és az indulókat számos olyan egyedi szolgáltatás várja, amelyekhez egy ilyen nagyobb kaliberű rendezvényem már hozzászokhattak. Masszázs lehetőség, célfotó, és professzionális időmérő-szolgáltatás is várja mindazokat, akik belevágnak ebbe a nagy kihívásba akár egyénileg, akár csapatban is. Örömmel várunk minden olyan jelentkezőt, aki szívesen részt venne a környék remélhetőleg új és nívós futóünnepén. „

Oldalainkat 103 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 94 513 760 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 8.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak