4 bronz érmet szereztünk Siófokon

A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Horváth Zoltán Kosárlabda Emlékmérkőzés

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Mercs Abigél III. a junior görkorcsolya EB. váltóban

Sportiskola szakosztályai

Torna

torna 90    cimer
torna 780  

                                                                SZAKÁGVEZETŐ:

RACZ GÁBOR

racz

SZAKÁGVEZETŐ:

VIZER ERZSÉBET

vizer

EDZŐK:

HÜLL TAMÁS

hull t

RÉTI GERGŐ

reti g

RÁBA BÁLINT

VIOLA VIVIEN

 

1996-2014

…1996-ban elindult a Sportiskolai program, amelynek meghatározói voltak az akkor már eredményes leány tornászok. Mérföldkő ez az év, hiszen beköltözhettek egy állószeres tornaterembe, mely 9 évig otthonuk volt a Szelestey utcában

1999-ben Szombathely város Önkormányzata létrehozta a Sportiskolát, melynek igazgatója Rácz Gábor lett. A sportiskola égisze alatt megalakult a Delfin Sportiskolai Sportegyesület.

Számos korosztályos dobogós helyezés után a 2002-es patras-i Európa Bajnokságon léptek először a szerekhez a szombathelyi tornászok, Gál Kitti és Csire Anna. Ettől az évtől folyamatosan szolgáltatott a nyugati határszél válogatottakat a világversenyekre. Gombás Laura, Csiszár Anna, Csillag Tünde a következő generáció. Őket követte Jelencsics Dorina és Tóth Boglárka.

2006 december 2-án birtokba vehették az ország legkorszerűbben felszerelt edzőtermét a Haladás Sportegyesület Rohonci úti sportcsarnokában.

Az új gyakorlóhely meghatározó jelleggel bírt a szakosztály életében. Olyan távlatokat nyitott az oktatásban, versenyeztetésben és a nemzetközi kapcsolatokban, ami a szombathelyi torna további fejlődését eredményezte.

2011 volt az eddigi legsikeresebb év. Csillag Tünde a berlini Európa Bajnokságon talajon 8. helyezést szerzett, s neve egy eredeti elem kapcsán örökre bekerült a torna szabálykönyvébe. Jelencsics Dorina az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Trabzonban ugráson 4. lett.

2003-tól a Zrínyi Ilona Általános Iskola vette át a bázis intézmény szerepét, 2012-től a sportiskolás tornászok a Nagy Lajos Gimnáziumba járnak.

 

Felépítés

Minden év szeptemberében a város összes nagycsoportos kislányát felmérjük, és a torna iránt kedvet érzők számára Szuper ovis tanfolyamot szervezünk. Népszerűsége évek óta töretlen, hiszen homogén csoporttal 3 edző foglalkozik, ami a fejlődés záloga.

A legtehetségesebbek és legelszántabbak a Zrínyi Ilona Általános Iskola testnevelés tagozatán kezdik meg tanulmányaikat. Heti 5 testnevelés órán folyik a képességfejlesztés, délután a torna alapelemeit sajátítják el a kicsik játékos feladatokkal, könnyített körülmények között.

A 4-7 osztályosok a serdülő, kadet korcsoport, akik a Magyar Torna Szövetség korosztályos bajnokságain versenyeznek. Csapat, egyéni és szerenkénti versenyeket szerveznek számukra. A legeredményesebbek már Heraklész válogatottak. Ők az ország legjobb 20 utánpótlás tornásza, akik már nemzetközi versenyeken is szerepelhetnek.

A világversenyek leendő és aktív résztvevői alkotják az elit gárdát; mindannyian a magyar válogatott tagjai. Csak a sportág nemzetközi követelményinek megfelelő tudással rendelkező tornászok kerülhetnek e szűk körbe, motiváltságuk, szorgalmuk példa értékű.

A szakosztály edzői nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok egészséges életmódjának kialakítására. Az élsportolók képzése mellett felépült egy átfogó szabadidősport rendszer. A cél elsősorban a gyerekek egyéni képességeinek fejlesztése a torna kimeríthetetlen mozgásformáira és az edzők fantáziájára támaszkodva.

   si 780
 

 

 

Oldalainkat 347 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak