4 bronz érmet szereztünk Siófokon

A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Horváth Zoltán Kosárlabda Emlékmérkőzés

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Mercs Abigél III. a junior görkorcsolya EB. váltóban

Sportiskola szakosztályai

Tenisz

tenisz szakosztaly rollup press 370    cimer
tenisz szakosztaly 1 

                                                                  SZAKÁGVEZETŐ:

SZOÓ DÁNIEL

EDZŐK:

SZOÓ DÁNIEL

VARGA EDINA

A Szombathelyi Sportiskola Tenisz Szakosztály 2000 óta működik. Egy edzővel, Bogárné Szabó Éva vezetésével és 4 gyermekkel indult meg a teniszműhely működése, melynek célja az utánpótlásbázis kiépítése, illetve a szabadidős sportolók egészséges életre nevelése.

2001 tavaszán Taróczy Balázs elindította a mini-tenisz programot Magyarországon. A Sportiskola tenisz szakosztálya 2001 októberében 10 óvodás korú gyermekkel megkezdte a mini-pályás, puhalabdás teniszoktatást.

 

2003-ban bevezették Magyarországon az Országos Iskolai Mini-tenisz Bajnokságot. Már az első bajnokságon részt vettünk, és azóta minden évben bajnoki címet is szerzünk. Eddig háromszor mi rendeztük meg ezt a nemes versenyt (2009,2010,2012). Közben edzőink létszáma háromra bővült, Sághy Lászlóné folytatta az óvodás korú gyermekekkel a teniszfoglalkozást. A szakosztály létszáma szépen nőtt, így 2005-ben újabb edzővel bővültünk. Horváth Gabriella a szabadidős teniszezőket edzette, az óvodásokat Sághy Lászlóné, a mini-tenisz versenyzőket Szabó Hajnalka, és a vezetőedző a korosztályos versenyzőkkel foglalkozott. 2000-2006 között Bogárné Szabó Éva, 2006-2012 között Donázyné Krisztik Anikó és 2013-tól Szoó Dániel.

2016-ban az edzői garnitúra kissé átalakult. Így jelenleg a különböző korosztályú versenyzőkkel Szoó Dániel foglalkozik, aki egyben a szakosztályvezetői feladatokat is ellátja. Varga Edina elsősorban a szabadidős teniszezők oktatását látja el, míg Serman Dóra az óvodás és kisiskolás korú gyermekek edzéseit irányítja.

Szakosztályunk az iskolai teniszprogram keretein belül a Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolával tart fenn kapcsolatot. Varga Edina vezetésével, a mindennapos testnevelés lehetőségét kihasználva az első négy évfolyamon a tenisz alapjaival ismerteti meg a gyerekeket.

Tenisz kép 600

A Nemzetközi Tenisz Szövetség 2007-ben indította el a Play & Stay (Játsz és maradj) kampányt a tenisz népszerűsítése érdekében a kezdő gyerekek és a felnőttek körében. A Play & Stay az első nemzetközileg összefogott egységes program. Szakosztályunk az elsők között csatlakozott a programhoz. A program lényege, hogy a lassú labdák és a kisméretű pályák használatával a játékkészség gyorsabban kialakul, és ezáltal a tenisz könnyebbé és élvezetesebbé válik mindenki számára.

Egyaránt várjuk a kisiskolásokat és a felső tagozatos diákokat játékos edzéseinken, melyek a természetes mozgásokra épülnek, alkalmazkodva az életkori sajátosságokhoz. A teniszedzések játékosan fejlesztik az ügyességet, a labdaérzéket, a láb-, kézkoordinációt, a térérzéket és a gyors reakcióképességet.

A foglalkozások időtartama hetente kétszer 55 perc. Kis létszámú foglalkozásokat tartunk, egy időben max. 8 fő részvételével. Szeretettel várunk 5 éves kortól minden érdeklődőt a Sportliget teniszpályáin.

A Play & Stay módszerrel bárki megtanulhat teniszezni. Gyönyörű környezetben, a Sportligetben várjuk az érdeklődő felnőtteket is, akik akár edzővel, akár gyermekükkel vagy barátjukkal szeretnének rendszeresen sportolni.


   si 780

 

 

Oldalainkat 358 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak