4 bronz érmet szereztünk Siófokon

A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Horváth Zoltán Kosárlabda Emlékmérkőzés

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Mercs Abigél III. a junior görkorcsolya EB. váltóban

Sportiskola szakosztályai

Férfi kosárlabda

kosarlabda ff 333    cimer
kosarlabda ff 780

SZAKÁGVEZETŐ:

VÁRADI ATTILA

varadi a

EDZŐK:

SZARKA ZSUZSA

szarka zs

VÁRADINÉ SZARKA ILDIKÓ

varadine

HOLLÓSI TIBOR

hollosi t

BAKON CSABA

MÉSZÁROS MÁTÉ

FODOR GERGELY

SIMON BENCE

FEIGL IMRE

KÉRI PÉTER

 

1988-ban a Fakombinát SC férfi kosárlabda csapata - a Falco KC Szombathely Kft. jogelődje – feljutott az NB1 B csoportjába és a versenyszabályok értelmében, kötelezően utánpótláscsapatokat kellett indítania a korosztályos bajnokságban. Ez adott lehetőséget lelkes kis edzői csoportunknak, hogy az addig iskolai szinten működő csapatokkal elinduljanak azon az úton, amely sok-sok munka árán mára a szombathelyi utánpótlásnevelést az ország legjobbjai közé emelte. Azok az edzők, akikkel akkor elkezdtük a munkát, többen ma is tagjai annak a szakmai stábnak, mely magas szinten képzi a jelen szombathelyi utánpótlást. Ők nevelték ki azt a lelkes és sikeres edzőgarnitúrát, melyet szinte kizárólag saját nevelésű szakemberek alkotnak.

Szombathely nemcsak papíron, hanem a mindennapok valóságában is a kosárlabdázás városa. Önkormányzatunk nem csak az első osztály meghatározó csapatát a Falcót, hanem annak utánpótlásbázisát is kiemelt figyelemben részesíti és koncepcionálisan is ennek megfelelően támogatja. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége 2013.02.22-i ülésén úgy határozott, hogy a Szakmai és Utánpótlás Bizottság előterjesztésének megfelelően elfogadják a Szombathely Sportközpont és Sportiskola MKOSZ-hez benyújtott akadémiai pályázatát. Így jöhetett létre Szombathelyen is az akkreditált sportági utánpótlásképző központ a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia!

A programban résztvevő együttműködő sportszervezetek

Falco KC Szombathely Sportszolgáltató Kft.

Kiemelt feladata az akadémiáról kikerülő tehetséges játékosok magas szintű képzése, beépítésük a felnőtt első osztályú csapatba, illetve a legjobbak felkészítése a nemzetközi (válogatott) szereplésre.

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület

Kiemelt feladata elsősorban azoknak a kosárlabdázóknak a képzése, akik nem kerülhettek be a Falco KC vagy esetleg más professzionális csapatokba, de a sportág iránt elkötelezettek, később, tanulmányaik befejezése után is a sportág szolgálatában kívánnak maradni, mit edzők, játékvezetők.

Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. Kosárlabda Akadémiai Szakág

Kiemelt feladata az akadémiai és az akadémiai előkészítő csoportoknak magas szintű képzése, a hazai utánpótlásbajnokság legmagasabb osztályában, valamint nemzetközi porondon történő megmérettetése és versenyeztetésének biztosítása.

   

 A fiú U16-os és U18-as kiemelt csapat, melyhez szervesen kötődnek az akadémiai előkészítő U14-es és U12-es csoportok. A tehetségesek gondozása és menedzselése, az elérhető legprofibb feltételrendszer megteremtésével történik.

Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület

Kiemelt feladata elsődlegesen a 7-14 éves korosztályokban a széles tömegbázis kialakítása másodlagosan azoknak a gyerekeknek, akik nem kerültek be az akadémia csoportjába, az edzési és versenyzési lehetőség biztosítása 18 éves korig. Várjuk minden kosárlabdázni vágyó, 7-15 éves fiú jelentkezését a 30 400 39 52 telefonon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen.

A szombathelyi fiú kosárlabdázás eredményei:

Első komoly sikert 1996-ban a Magyar Ifjúsági Kupa megnyerésével érte el a szombathelyi fiú utánpótlásnevelés. Az azóta eltelt időszakban mindössze egy olyan esztendő volt, amikor szombathelyi fiú utánpótláscsapat nem szerzett érmet a hazai bajnokságokban. Legnagyobb sikerünknek azonban azt tartjuk, hogy sok olyan játékost tudtunk nevelni, akik megállják a helyüket az első osztályban és közülük többen a válogatottnak is erősségei lettek.

   si 780
 

 

 

Oldalainkat 330 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak