4 bronz érmet szereztünk Siófokon

A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Horváth Zoltán Kosárlabda Emlékmérkőzés

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Mercs Abigél III. a junior görkorcsolya EB. váltóban

Sportiskola szakosztályai

Női kosárlabda

kosar noi 90    cimer
kosar noi 780

 

SZAKÁGVEZETŐ:

HEGYINÉ SZÁVAI BEÁTA

EDZŐK:

BÖRZSÖNYI JUDIT

WOTHNÉ EDELÉNYI EDINA

HEGYINÉ SZÁVAI BEÁTA

MAGYAR GYÖNGYI

SZABÓ LÁSZLÓ

A kezdetek

A szombathelyi női kosárlabda szakosztály 2009 áprilisában, a Savaria BC megszűnése után újjáalakult. 2009 májusában csatlakoztunk a Sportiskola kötelékéhez, Joó Miklós és Baranyai Gábor kitartó szervezőmunkájának köszönhetően. A lány szakosztályunk koncepcióját 2010-ben Váradi Attila alakította ki és hangolta össze a mára Akadémiai rangot elérő fiú szakágéval.

 

A jelenlegi felállásban 5 korcsoport működik: kenguru, gyerek, serdülő, kadett és junior csapatokkal. A kezdeti nehézségek után szakosztályunk megkezdte a felzárkózást az országos mezőnyhöz. Csapataink minden korosztályban versenyeznek az MKOSZ által szervezett regionális és országos versenyeken. Sportolóink részt vesznek az iskolákkal együttműködve a diákolimpiai rendszerben is.

Pedagógiai célunk az egészséges életre való nevelés, a siker megismerése és öröme, a gyerekek fegyelemre és kitartásra történő nevelése valamint a mozgás megszeretése a hétköznapi életben. Szakmai céljaink, az amatőr sportolói státusz fenntartása, az országos versenyeken való szereplés, és a tehetségek jegyzett felnőtt csapatokhoz történő továbbjuttatása, esetlegesen egy szombathelyi felnőtt női csapat kialakítása, versenyeztetése.

A jelen

A Sportiskolai rendszerben több, mint 50 lány kergeti a labdát heti 3-5 edzésen és tanulja a modern kosárlabdázás alapjait. Edzőink iskolai végzettségüket tekintve mindegyike pedagógus, testnevelő, kosárlabdaedző. Több éves edzői tapasztalatuk garancia arra, hogy a fiatalok harmonikusan, egészségesen, jó közösségben nevelődjenek, életkoruknak mindig megfelelő sportanyagot elsajátítva.

Jelenleg a középiskolás korú játékosok a Nagy Lajos Gimnázium sporttagozatos évfolyamaiban tanulnak, amin számos kedvezményt biztosít az élsport felé törekvő tehetségek kibontakoztatásának. A szakosztály célja, hogy újra legyen felnőtt női kosárlabda Szombathelyen, hogy a Sportiskolában nevelkedő tehetségekből ismét első osztályú csapat alakuljon. A 18. évüket betöltött sportolók a Savaria Egyetem sportegyesületében folytathatják pályafutásukat, mellyel szakmai együttműködést folytatunk. A csapatok működését a látványsportágak TAO-s finanszírozásával, városi támogatásból és a szülői tagdíjak befizetéséből biztosítja a Sportiskola.

A nagyobb korosztályokkal gyakran játszunk edzőmérkőzéseket, kupákat a közeli Ausztriában. A 2012/13 évben az U19-es korosztály az osztrák Regionális Ligában a második helyezést érte el Milivoj Dokmanovic vezetésével. Legtehetségesebb serdülő, kadett, és junior korú játékosaink gyakran próbálnak szerencsét nagyobb hírnevű és múltú női egyesületeknél.

Várjuk azokat a kis-, és nagylányokat, akik szeretnének ettől a csapatjátéktól többet kapni, közösségben játszani, majd szép sporteredményekkel gazdagodni!

Az elmúlt időszak eredményei közül számottevő jelentőségű a serdülő csapat 2010-es országos 12-es döntőbe kerülése. Említésre méltó eredménye a gyerekcsapatnak a területi versenyeken megszerzett 3. helyezése 2011-ben.

   si 780
 

 

 

Oldalainkat 370 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak