A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Szeminárium,- oktatóterem kiadó!

A belváros peremén, a kórházzal szemben 30-35 fő egyidejű befogadására alkalmas 60 nm-es terem...

Szmolek Emánuel világbajnok

WAKO Európa-bajnokság Szlovénia

Sportiskola szakosztályai

Sakk

sakk 90    cimer
sakk 780  

                                                                SZAKÁGVEZETŐ:

PERGEL LÁSZLÓ

pergel

EDZŐK:

BABOS ZSOLT

babos

Szakosztályunk a Sportiskola fennállása, 1999 óta képviselteti magát a szakosztályok között. A hosszú távú munka eredményeképpen országos és Európa-bajnoki, valamint érmes helyezésekkel egyaránt büszkélkedhetnek sportolóink.

A Sportiskola Sakk Szakosztálya városi, megyei és országos szinten is évek óta az utánpótlásnevelés jelentős bázisának tekinthető. Büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Pontrendszere alapján évek óta az ország legeredményesebb egyesületei közé tartozunk.

A sportiskola  égisze alatt tanítványaink az egyéni versenyek mellett csapatban is rendszeresen játszanak országos és megyei szintű bajnokságokon. A gyerekek versenyeztetését a városi támogatásból és a befizetett tagdíjak visszafordításából biztosítja az egyesület.

 

Jelenleg két csoportban, 20 gyerek részvételével zajlanak edzéseink. Minősített edzőink, Pergel László FIDE mester és Babos Zsolt mesterjelölt sakkozó, heti 2x3 edzésen dolgoznak a gyerekekkel.

Több éves szakmai tapasztalatuk és elhivatottságuk évek óta segíti a gyereke szellemi fejlődését. Edzéseiken a város számos iskolájából gyűlnek össze a sakk iránt érdeklődő fiatalok, akiket a közös érdeklődés az edzéseken és a versenyeken kívül is szorosan összekovácsol. A kiscsoportos kereteken belül tartott edzések családias hangulata segíti a gyerekek fejlődését és társas kapcsolataik bővítését, elmélyítését.

Szakosztályi kereteken belül célunk az érdeklődő gyerekek magas szintű szakami oktatása, amivel nem csupán a későbbi szakmai sikerek alapozhatók meg, de olyan – az iskolában és az életben való boldogulást segítő – készségek is, mint az előre tervezés képessége, a kreatív és problémamegoldó gondolkodás. A sportolás, a sakkozás személyiségfejlesztő hatása mára közismert.

Az intenzív munka eredményeképp a Sakk Szakosztály keze alól mára több első és másodosztályú felnőtt játékos nőtte ki magát. Munkánk során szoros együttműködéssel dolgozunk a szombathelyi Haladás VSE Sakk Szakosztályával, fiatal játékosaink később itt folytathatják felnőtt pályafutásukat a nemzeti bajnokság első, másod- és harmadosztályú csapataiban.

Nemzetközi eredményeink közül kiemelkedő Hittér Gabriella és Varga Melinda Európa-bajnoki címe, Szakasics Emese Európai Uniós Bajnokságon elért 3. helyezése, valamint Borhy Marcell Európa Bajnoki 6. helyezése. Külön figyelemre méltó Varga Melinda U20-as bajoki címe, amit egyedülálló módon 14 éves korában ért el.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Sportiskola Sakk Szakosztályának csapata több alkalommal is ért el érmes helyezést a Rapid Ifjúsági Csapatbajnokságon. Emellett 2013-ban az újonnan bevezetett Gyermek Országos Bajnokságon az 5. helyezést szereztük meg.

A felsorolt eredmények mellett nap mint nap örömmel tapasztaljuk a sakkozó gyereke önfeledt játékát, játékos tanulását és összetartását, ami még sokáig elkíséri őket az életben!

Edzéseinkre szeretettel várunk minden olyan 12 év alatti lányt és fiút, aki érdeklődik a sakk iránt, és szeretne tagja lenni egy összetartó, vidám és eredményes csapatnak!

   si 780
 

 

 

Oldalainkat 165 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak