4 bronz érmet szereztünk Siófokon

A Sportiskola újabb EB érmesét köszöntötte

Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny (2)

Dévai Boglárka köszöntése

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYA EURÓPA BAJNOKSÁG

Hat vasi arany az újonc és serdülő atléták seregszemléjéről

Horváth Zoltán Kosárlabda Emlékmérkőzés

Húsz év után újra aranyérmet ünnepelhet a magyar női tornasport.

Izgő-mozgó sportfoglalkozás

Mercs Abigél III. a junior görkorcsolya EB. váltóban

Sportiskola szakosztályai

Asztalitenisz

asztalitenisz 290x90    cimer
asztalitenisz 780  

                                                                  SZAKÁGVEZETŐ:

SZARKA TIBOR

szarka t

EDZŐK:

VAJDA FLORIN

vajda f

IFJ. SZARKA TIBOR

A Sportiskola megalakulása előtt két éve már működő, még nem intézményesített „Sportiskolai Program”-ban is helyet kapott a dobó szakág az atlétika sportágon belül. Ebben a csoportban bontogatta szárnyait London későbbi olimpiai bajnoka, Pars Krisztián is.

 

Nem sokkal  megalakulása után  - 2000-ben – csatlakozott az asztalitenisz szakosztály a Rajczi Imre Sportiskolához. A Szombathelyi Asztalitenisz Klubnál ekkor már felépített utánpótlás nevelő munka folyt Vaida Florin vezetőedző irányításával.

 

A nemzetközi hírű szakember 1999. év végi érkezése különösen indokolttá tette, az asztalitenisz csatlakozását. Florin volt - és a mai napig is - garancia a kiemelkedő, eredményes munkára. Munkáját ifj. Szarka Tibor edző és id. Szarka Tibor szakág vezető segíti nap, mint nap.

 

A szakosztály a kezdetektől fogva napjainkig az „Aranyhíd” Oktatási-Nevelési és Integrációs Központ (Szombathely, Dózsa Gy. u. 6.) tornatermében dolgozik minden nap. (A legtehetségesebb versenyzőink edzését napközben az Energy Fittnes aerobik helyiségében tudjuk megoldani.)

A pingpong nem csak a legnépszerűbb, de a legösszetettebb sportágak közé tartozik a világban, ezért az utánpótlás nevelés rendkívül komplex és hosszú távú munkát igényel. Egy-egy játékos kineveléséhez 8-10 év következetes munkára van szükség rengeteg edzéssel és versenyeztetéssel. Fontos, hogy a fiatalok folyamatosan szerepelni tudjanak a nemzeti bajnokság valamelyik játékerejüknek megfelelő bajnokságban, ezért a sportiskola asztalitenisz szakága nem önállóan működik, hanem a Szombathelyi Asztalitenisz Kör keretein belül. Így lehet megoldani azt, hogy be lehessen építeni őket a SZAK valamelyik csapatába.

A szakosztály 20-25 fővel dolgozik, és különösen figyelemre méltó, hogy ebből a létszámból a nagy része fiatal, utánpótlás korú versenyengedéllyel  rendelkező versenyző. Játékosaink hétről hétre részt vesznek megyei, regionális vagy országos versenyen és csapatbajnokságban.

A SZAK NB-s csapataiban mindig játszottak saját nevelésű játékosok, ám a sportiskolához történő csatlakozást követően alig lehetett látni nem szombathelyi nevelésű játékost az együttesben. Több olyan bajnoki szezon is megtalálható a SZAK történetében, amikor csak saját nevelésű játékos szerepelt az első csapatban!!!

A SZAK-Sportiskola legeredményesebb éve a 2006-os volt, amikor ifjúsági csapatunk – Vajda Attila, Fixl Balázs, Szarka Tibor összeállításban - arany érmet szerzett az OB-n, ill. az egyéni számokban is több magyar bajnoki címnek örülhettünk. Vajda Attila, Szarka Tibor, Lendvai Gergely, és Szarka Zsolt szerzett érmet a Magyar Bajnokságon ekkor. (Az országos utánpótlás rangsorban a BVSC mögött 2. helyen végeztünk.) Lendvai Gergely ebben az esztendőben nyerte meg a Molnár János nemzetközi újonc versenyt, és Vajda Attila számos érmet nyert a válogatott színeiben kiemelt nemzetközi versenyeken.

A válogatottban megfordult játékosainkon kívül Vaida Florin még nagyon sok játékost nevelt asztaliteniszezővé. Sajnos általános gond, hogy a középiskolai tanulmányok után a továbbtanulás miatt sokan nem pingpongoznak tovább, vagy más egyesületet erősítenek.

Jelenleg is 8-10 olyan versenyzőnk van, aki 15 év alatti és megtalálhatók a magyar ranglistán, és szerepelnek valamelyik SZAK-Sportiskolás csapatban.

A legkisebbek között is találhatók különösen tehetséges fiatalok. Nagy jövő előtt áll a még csak 9 éves Molnár Liza aki a két évvel idősebbek között volt már 3. országos ranglistaversenye. Poór Balázs (10) és Gergely Márk (U8) is érmes lehet az elkövetkező években saját korosztályukban.

Legjobb eredményeink.

2004: Országos serdülő Csapatbajnokság: 2. hely (Vajda, Fixl, Szarka T.)

          Országos újonc csapatbajnokság: 3. hely (Lendvai, Szarka Zs.

          Magyar Bajnokság: U11: 1. Lendvai Gergely, 3. Szarka Zsolt

2006: Országos ifjúsági csapatbajnokság: 1. hely (Vajda, Fixl, Szarka T.)

          Országos újonc csapatbajnokság: 3. hely (Lendvai, Németh Á.                  Máté D.)

          Magyar Bajnokság: Serdülő páros: 1. Szarka Tibor – Lukács R.

                                          Serdülő egyéni: 2. Szarka Tibor

                                          Ifjúsági vegyes páros: 1. Vajda Attila – Li Bin

                                          Ifjúsági fiú páros: 2. Vajda Attila – Driston                                                     Dániel

                                          Újonc fiú egyéni: 3. Lendvai Gergely

                                          U11 fiú egyéni: 3. Szarka Zsolt

2007:  Országos serdülő csapatbajnokság: 3. hely (Lendvai, Szarka Zs.                                                                          Németh Á.)

            Országos újonc csapatbajnokság: 3. hely (Szarka Zs., Németh Á.                                                                      Takács D.)

            Ifjúsági Europa TOP 12 bajnokság: 7. Vajda Attila

            Ifjúsági Európa Bajnokság: 9-16. Vajda Attila

2008: Magyar Bajnokság: Serdülő fiú páros: 3.Lendvai Gergely- Szarka                                                                           Zsolt

                                          Serdülő vegyes páros: 2. Lendvai Gergely–                                                                                          Kakuszi Lilla

            Ifjúsági TOP 12 bajnokság: 4. Fixl Balázs

2009:  Magyar Bajnokság: Serdülő fiú páros: Szarka Zsolt –Kovács                                                                          Richárd

                                              

2010:  Országos újonc csapatbajnokság: 3. hely (Szabó, Ihász, Nagy,                                                                                  Ambrus)

            Magyar Bajnokság: Serdülő fiú egyéni: 2. Szita Márton

                                            Serdülő fiú páros: 1. Szita Márton – Lakatos                                                                                 Tamás

                                                               3. Szarka Zsolt – Kovács Richárd

                                              

2011:  Magyar Bajnokság: Ifjúsági fiú egyéni: 3. Szita Márton

                                          Ifjúsági fiú páros: 3. Szita Márton – Lakatos                                                                                 Tamás

                                          U12 fiú egyéni: 3. Nagy Csaba

                                          Ifjúsági TOP 12 bajnokság: 2. Szita Márton

            Ifjúsági Európa Bajnokság: Ifjúsági egyéni: 5-8. Szita Márton

2012:  Magyar Bajnokság: U12 fiú egyéni: 3. Soós Barnabás

2013:  Magyar Bajnokság: U11 leány egyéni: 3. Rónafalvi Petra


   si 780
 

 

 

Oldalainkat 370 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelyisport.hu
  •        9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 6.

Kövessen minket

      blogger100

Bejelentkezés

Partner oldalak